FITN6 – Day 3: March of the muslims

32532350_10155952545743692_7646969969497866240_n

OMG! Organisme Modificate Genetic, de Ioana Păun

Producător: Teatrul „Andrei Mureșanu” Sfântu Gheorghe

Într-o revistă germană apar fotografii cu o musulmancă moartă lângă Dunăre, de unde izbucnește totul. Nu se mai ține cont de logică și rațiune, ci se merge pe emoționalismele specifice presei de duzină. Atât autoritățile, cât și procurorii, sătenii, ONG-iștii, jurnaliștii sau cei de rit ortodox au aceeași unică problemă: parcela pe care s-a stins străina. Dar în timp, realitatea atestă că aceasta a fost lăsată să moară, după care trupul neînsuflețit îi fusese profanat, fiind acoperit întru totul cu slănină.

Încă de la început ni se atrage atenția că, vai, avea și tatuaj. E fotografiată din toate pozițiile și i se ridică roba. Refugiații sunt prezentați drept niște ciudățenii și fac mereu senzație la știri. Ce nu se zice e că în Siria se trăia mai bine ca-n România înainte de 2000. Mulți dintre imigranți sunt medici sau intelectuali, au smartphone-uri și nu sunt nicidecum niște sălbatici, chiar dacă ziarele îi denigrează-n permanență. Așa-zisa invazie musulmană de fapt nu există. Din contră, Biserica ar trebui să-i ajute pe-acești oameni nevinovați care-au fugit taman din calea războaielor. În plus, Orientul Mijlociu mai înseamnă religie, cultură și nu-n ultimul rând, o istorie vastă.

La Timișoara vine Săptămâna Prevenirii Migrației Ilegale. Mape, chestii, epoleți. Se discută despre granițele cu Serbia și Ungaria. Printre altele, se comit gafe gramaticale de proporții din partea comisarilor-șefi și-a altor entități (orele 96, va dura pe durata întregii zile, etc.). Cetățenii sunt îndemnați să sune oricând la dispecer dacă văd ceva suspect la vamă, pentru că, cică, există riscul de-a se infecta cu holeră sau malarie din Turcia, Siria, ș.a.m.d. Trecerea ilegală a frontierei se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 5 ani.

Imigranții vin cu bărci pneumatice cu motor. Întrebarea este, în afară de înec, mai există alte cauze de deces în rândul refugiaților? Moldova Veche vă spune ceva?

Se aleg pozele pentru headline-uri bombastice. I want this one for the big page. Caraş-Severin, Romania. Dust, poverty, the people are too bored to care, so they bury their loved ones in trash. Cows in the dust, priests dressed in black and tribalism in Europe, we need a solution so it doesn`t look like Syria. This place is too Middle East, wee need signs of Christianity. Even this cow looks like it`s from the Turkish border with Syria. We need freshly painted houses.

Femeii i se face autopsia. Zonele genitale îi sunt mutilate. Are cicatrici și se pare c-a mai suferit o serie de leziuni după momentul decesului. În stomac are bucăți de slănină nedigerată, dar concluzia finală e c-a reușit să supraviețuiască. A făcut hipotermie sau nu? Putea fi salvată sau ce s-a întâmplat de fapt?

Comunicatul oficial al Tribunalului din Caraș-Severin este preluat pe rând de Gândul, Evenimentul Zilei, Hotnews, Forbes, etc. La o săptămână după naufragiere, femeia încă trăia și putea fi recuperată de către autorități, însă judecătorii ascund dosarul (îl îndeasă sub noroi la propriu), făcându-se că n-au habar. Presei i se recomandă să nu-și mai vâre nasul, cazul e închis. Semnat, procurorul general XY.

Expertizele au scos la iveală cauzele reale ale morții femeii, și anume: islamofobia și sexismul, rasismul și inumanitatea.

În caz că nu știați, există 65.000 de musulmani pe teritoriul României, prin urmare, de ce avem impresia că burka-urile instigă la ură? De unde-atâtea preconcepții, când babele de la țară poartă și ele batic, iar măicuțele la fel (?). De fapt, criticăm Islamul în mod ilegitim pentru a ne-ascunde frica de necunoscut. Numai gândiți-vă ce au de înfruntat aceste suflete ca s-ajungă-n Europa, de la ape adânci la curenți periculoși. Și ce dacă nu se pot legitima? Asta nu-i face mai puțin oameni ca noi. Nu-i vom putea alunga la nesfârșit, făcându-i jihadiști pe toți.

Pân` la urmă, și noi suntem niște fundamentaliști, cu crucile, tămâia noastră și cele 100.000 de biserici. Ca să nu mai zic de Patriarhul Daniel. Vezi Doamne, nu mai putem dormi de omul negru care moare înecat și vai de capu` lui. Unde-i mila și tradiționala ospitalitate românească? Ascunsă sub sutană?

La graniță se trăiește cu greu din cartofi. Refugiații sunt găsiți morți prin pădure. Apar corporațiile care susțin modificările genetice. Smart people are gonna` love it! E vorba de un film… Chiar dacă nu faci parte dintr-o anumită cultură, ne explică regizorul european, asta nu înseamnă că nu te poţi documenta. Nu trebuie să fii sărac sau femeie să abordezi subiecte de genul. Putem avea opinii despre absolut orice, iar cartofii modificaţi genetic sunt un lucru bun, pentru că rezistă mai mult la pesticide, rozătoare și factorii de climă. Totul este, într-un final, genetică şi evoluţie. Așa că, realitatea nu-i cumva o fantezie care ne-aparține fiecăruia în parte?

La final, clisa de porc e profanată și ea, scriindu-se peste hălci cu spray-ul: ART. Mesajul? E mai ușor să respingi decât să accepți, dar drepturile omului trebuie respectate, pentru că Islamul, Biblia sau Coranul conțin pilde despre pace și nu altceva.

Până la urmă, este foarte simplu, se duc multe vieți pe apa Sâmbetei, pe când imigrarea e un drept al tuturor.

Comments are closed.