Ai un chibrit?

42965538_2673140192704769_8003111814483148800_n

Trupa de marionete a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad prezintă premiera spectacolului „Fetița cu chibrituri”
Regia: Oana Leahu
Scenografia: Costache Gavril Siriteanu
Muzica: Pedro Negrescu
Distribuția: Adina Doba, Izabela Moș, Oana Rogojină, Lăcrimioara Szlanko, Loredana Alexandrescu, Cristian Bordaș, Sorin Dorobanțu și copii Diana Iurcu / Maria Hanachiuc

Ninge, e frig și se merge pe patine. Restul alunecă pe unde apucă, lovindu-se unii de alții și ridicându-se în grabă. Cadourile zboară și ele pe jos, adunate în mormane. Sufletele se-ncălzesc pe de altă parte cu chibrituri printre zgârie-nori. Un chibrit un ban. Nici măcar bogații cu pipă nu mai cumpără chibrituri. Lumea s-a modernizat prea mult, în vreme ce fetița cu chibrituri și-o ia acasă de la taică-su când nu vinde nimic.

Intră-n scenă cățelul nimănui. Voia să se facă polițist sau chiar artist la circ, dar l-au refuzat pe motiv că-i maidanez. Al doilea cățel (paznic de meserie) a fost dat afară de la job în plin Ajun, deși n-a mușcat pe nimeni… așa scrie în regulament. Cu toate astea, nu-i plac oamenii defel. Urmează câinele lățos și-un pudel, care cotrobăie într-un gunoi până îl răstoarnă.

Trecem apoi la șoriceii care-și manifestă supărarea față de clasa politică actuală printr-un discurs solid legat de ce întâmplă cu biata Românie. Fix ei sunt cei care refuză să își vândă țara. Prin urmare, care vă simțiți, strigați și voi în gura mare: „Noi nu ne vindem țara!” Punctele forte enumerate: cârnații de Pleșcoi, brânza românească, grâul abundent, puicuțele cu gene-ntoarse și tot ce mai încape.

Aflăm că banii nu țin de putere și că pe lumea asta doar prietenii contează. Astfel, ni se spune să nu tânjim după averi, ci după fericire și nimic mai mult.

Sosesc covrigii trași pe ață, roțile de cașcaval și batoanele de ciocolată, în frunte cu nimeni altul decât șeful șobolanilor. Apare și tabăra pisicilor, condusă de o zeiță a motanilor. Unul dintre ei e mangă și în consecință, se dă la pisicuțe.

Bunica fetiței e plecată într-o călătorie printre stele… din care nu se va întoarce. Pentru că oricum o va snopi în bătaie taică-su, fetița face chibriturile cadou. I se face frig și-i e tot mai dor de oameni, dar acasă înseamnă patru pereți urâți, murdari și găuriți. I se face foame, e singură și obosită („Nu mă lasă singură, bunico!”).

Fetița ajunge la maturitate, salvată de familie în prag de sărbătoare.

Următoarea reprezentație va avea loc pe data de 7 octombrie, de la ora 11:00 dimineața. Biletul unui spectacol este de 5 RON (copii), respectiv 10 (pensionari/studenți) și 20 RON (adulți). Mergeți la spectacol, merită!

Mai multe detalii puteți găsi aici: https://trupademarionete.ro/

https://trupademarionete.ro/fetita-cu-chibrituri-o-noua-premiera-pe-scena-trupei-marionete/

P.S: Iată și programul Trupei de Marionete pentru luna octombrie:
– Duminică, 7 octombrie, ora 11:00 – „Fetița cu chibrituri”
– Duminică, 14 octombrie, ora 11:00 – „Zâna lacului”
– Duminică, 21 octombrie, ora 11:00 – „Jocuri magice”
– Duminică, 28 octombrie, ora 11:00 – „Povestea porcului”


Comments are closed.