Ziua și Arta Jazzului

International Jazz Day Arad Culture

Este greu de descris în cuvinte senzația dată de ritmurile halucinante ale jazz-ului… Imaginează-ți că ești într-un local liniștit, un local aproape adormit chiar, într-un colț ascuns, în semi-întuneric, doar tu și cu gândurile tale pe cale de dizolvare discretă în uitare, într-un dialog mut cu fumul expirat, savurând vibromasajul audio ce-ți mângâie o dată lent, o dată erotic, frenetic apoi din nou suav timpanele și pentru o secundă… sau mai multe, te trezești buimac revenind în realitatea posacă și prozaică dintr-o altă lume, o lume muzicală, o lume a zâmbetului cu ochii închiși, un vis extrem… extrem de excepțional, dar un vis care, din fericire, revine… și revine… și revine…

Acum imaginează-ți sala Cinematografului Arta… imagineaz-o dacă n-ai fost acolo joi, de Ziua Internațională a Jazz-ului, unde Zolbert, Peet Project și Claudia Iuga au atras publicul arădean ca un magnet.

Cine s-ar fi gândit că jazzul are un succes atât de mare printre arădeni, ba chiar mai mult, printre arădenii tineri? Sala arhiplină a copleșit organizatorii, aceștia fiind nevoiți să suplimenteze locurile chiar în timpul concertului.

„Ziua Internaţională a Jazzului” a fost proclamată în noiembrie 2011, cu ocazia Conferinţei Generale UNESCO. La nivel global, la eveniment participă 185 țări și se organizează peste 600 evenimente într-o singură zi. La Arad, acesta a fost al doilea an în care ne-am alăturat rețelei de țări care sărbătoresc jazz-ul.

Un Raspuns

  1. Raluca says:

    “Extrem de excepțional” in ce limba este? Ca in limba romana nu suna!