Tratat psihologic asupra nasturelui

panic button

Edgar Allan Poe: „Quoth the raven, `Nevermore.’ ”

 

Tratat psihologic asupra nasturelui

 

 

   Tin minte un episod din “Dexter’s Laboratory” in care la inceput ii arata fata lui toata brazdata de vene rosii (vascularizata?) si repeta intruna: ”the horror, the horror…”, exact asa ma simt acum aflat in fata unei enigme. Sa ma explic: am o pereche de tenisi Tom Tailor (de pe OBOR cu 10 lei) si azi i-am purtat toata ziua. Am fost in AMSTERDAM (SHOP!), am luat un cadou for a dear friend, am fost in JOY’S cu un alt dear friend, apoi pe Slavici la un baschet cu inca alt dear friend. Toate bune, excelente! Tenisii! Sa nu-i uitam! Inca de cand am plecat de pe Slavici am simtit ceva in tenisul drept ca ma jeneaza (de ce tot timpul dreptul e mai al dracului?)

     Credeam ca mi-a intrat o piatra… ca sa citez o mica perla de la recentul Miss Arad, tenisul nu prezenta nici o “fisura”, gaura sau alte particularitati ale uzajului extern. Bun, dar sa-I dam fir povestii ca si razboiului de tesut, atentie, urmeaza paranteze (acum ca m-am expatriat, joc in deplasare pentru ceva timp; sunt nevoit sa fac drumul acasa-Arad cu busul!).


     Intr-un final ajungem in Micalaca si ne oprim la un magazin NON-STOP (doar cu numele, nu si cu orarul de functionare), Ionut intra sa ia o apa minerala, eu ma descalt sa descatusez piatra captiva de Tom Tailor in mod abuziv!


    Intorc tenisul si chem in ajutor gravitatia… din el cade cu 9,8 m/s…. un nasture. Izzy ma intreaba daca e al meu, raspund nu si ea atunci: ”deci nu il pastram!”… il arunca.


   N-am dat atentie… dar acum, fiind pe bus ma poti observa intr-un colt luminat de toti cei 2 watti ai unui bec, cu fata brazdata de vene rosii (vascularizata?) si imi aud gandurile ca un corb ce croncane: ”the button! the button…!”


   Al cui era? De la ce era? Unde e articolul de imbracaminte pe care-l completa?Proprietarul era fata sau baiat? Bogat sau sarac (clasa de mijloc nu mai exista demult!!!!)? Tanar sau doar nelinistit?………

“The horror! The Button! The Horror!!!”

Comments are closed.