Péter Sárik Trió + Beethoven = JAZZ

Péter Sárik Trió nu a avut o treabă ușoară la Arad. Concertul de sâmbătă seara de la Cinema Arta a coincis cu deschiderea stagiunii 2016-2017 a Filarmonicii, care a adus opera Carmina Burana într-o locație inedită, la Astra Vagoane Călători… ca să nu mai pomenim de ZacuscaFest – ori Festivalul Toamnei -, chit că acesta din urmă a avut un target absolut diferit. E departe să vorbim despre o dramă, totuși. Chiar dacă sala nu a fost plină, putem spune că au fost mulți arădeni care au venit să-i vadă și, mai ales, să-i audă pe Péter Sárik și trupa sa, care au propus publicului o experiență-experiment cu totul și cu totul deosebită: sonete de Beethoven în ritmuri de jazz.

„Sper să nu luați în nume de rău că am transformat simfoniile marelui artist în piese de jazz. Asta o vom rezolva noi pe luma ailaltă cu maestrul”, spunea pe un ton glumeț frontmanul trupei înainte de concert. Nu au luat-o în nume de rău. Concertul a fost un real succes, fiecare „piesă” (căci în acest caz vorbim mai degrabă de piese) fiind îndelung aplaudată.

Concertul a făcut parte din șirul de evenimente organizate cu ocazia Zilelor Maghiare Arădene și a fost pus la cale de Molnar Events.

Comments are closed.