Nu te mai opri

66043472_397253580886050_3578586379027742720_n

FITN7: Rețeta perfecțiunii în foarte mulți pași care nu duc nicăieri
Un teatru fizic de Andrea Gavriliu
Scenografia: Alexandru Petre
Muzica: Mihai Dobre
Light design: Lucian Moga, Alexandru Dancu
Distribuția: Crina Andriucă, Cristian Buț, Ioana Cheregi, Roxana Fânață, Andrei Gîjulete, Raluca Mara, Vlad Mureșan, Andrei Stan
Producător: Teatrul de Nord Satu Mare

1. Ca să fii fericit nu-ți trebuie nimic, însă îți trebuie ceva să fii nefericit. Așa sună rețeta pe care nimeni n-o respectă. De ce? Asta numai tu ai putea să-mi spui. Probabil ai dat peste tot felul de obstacole, atașându-ți șenile pentru a-ți atinge scopul. „Orice e posibil” în această lume tristă și mereu pe fugă. Să fii adult înseamnă să nu știi să te bucuri. Ești un simplu concurent detestat de adversari.

2. Prăjina ta devine din ce în ce mai lungă. Dar abia pe malul celălalt stă perfecțiunea, adică fericirea râvnită cu atâta ardoare.

3. Casa ta să fie mare, automobilul iute, partenerul un trofeu, slujba ideală, vacanța de vis, corpul… să nu-ți rupi gâtul în proces.

4. Normele vor fi respectate cu strictețe, iar samsarii te vor învăța să fii pe nicăieri.

5. Doamnelor și domnilor, să înceapă forfota!

Pregătirea

Cum îți vine constumul de baie? Totul în regulă sau te pui pe bandă? De aici nu se pleacă, e prea distractiv. Bea apă, mănâncă legume și lasă foamea deoparte. Simțul olfactiv e călăul tău. Mestecă bine și respectă mesele. Consumă 2 litri de lichid pe zi (fără cafea) și-ți vei regla metabolismul. Lămâile și apa plată sunt sfetnicii tăi. Zahărul înlocuiește-l cu orice altceva.

Dansează pe bandă (sincronizat cu restul) și privește un ecran. Hrănește-te numai cu țelină și pâine prăjită, examinând gramajul fiecăreia. Încoardă-ți mușchii, ascultă tehno și vei avea corpul dorit. Eco-bio! Eco-bio! Tic-tac, tic-tac!

Banii pentru sală și micul-dejun, ăsta e calculul până la urmă. Nu să fii un șef vai ș-amar de el. Progresul să se vadă pe tine. Să fii tare, agil și să ai o afacere. Să sari corzile cu spor și să folosești mingile medicinale. Să ai vilă, bogății și să zbori la business class. Stresul să-l elimini practicând meditația și calea spre succes ți-e asigurată. Apoi adaugă prietenii și vibrațiile pozitive, după care pleacă-n munți când zgomotul e prea puternic.

65633803_441907166655368_7061378838277652480_n

Reușita?

Reglează-ți respirația. Scrie și o carte. Dar mai ales nu uita de viața personală. Reușește pe cont propriu, da` nu te fă artist. Să ai o atitudine superioară și să fii mereu încrezător. Pe deasupra, fă cumva să rămâi propriul tău antrenor însetat de sânge. Ceartă-te, forțează-te, contractă-ți abdomenul. Lasă-te într-un sacou fără cămașă. Dacă ești femeie, poartă haine strâmte.

Fii veninos. Epuizează-te. Taie pauzele de pe listă. Transpiră și încearcă să te prefaci în aer. În caz că amețești, nu te da jos de pe bandă. Membrele îți sunt membrii echipei. Bate din palme, pocnește din degete.

Orice grăsime se depune pe artere, așa că te invit la o cină de rahat. Cât despre desert, cred că delirezi. Fă tumbe și pune-ți piciorul după cap.

Ai reușit, dar mintea îți e tulbure. Cât mai este timp, fă-ți viața un iad. Uită de job, copii, soție și focusează-te pe niște țeluri. Ai șoldurile prea încordate, lasă-te în voia clipei. Acceptă pacea interioară și rămâi așa. Acesta este noul tu. Îmbrățișează-te cu genunchii la piept. Ne vedem de mâine-ncolo.

Concluzie. Vorbim, așadar, de uniformizare și de lipsa oricărei emoții. Colegii de muncă se mișcă aidoma (fără să se-atingă), iar la sală se îmbracă tot la patru ace. Mediul cotidian respinge arta cu-ndârjire; dietele ne vor ucide dintr-un foc. Mă-ntreb ce ne va urni din postura de roboți…

P.S. Oare câți pași au adunat oamenii pe lună?

MAI JOS AVEȚI NIȘTE IMAGINI DIN SPECTACOL ȘI UN CLIP PROMOȚIONAL


Comments are closed.