Lucruri care nu se spun

51477503_296506361011441_2483596776288813056_n

Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad prezintă spectacolul „Să ne cunoaștem mai bine”
Regia: Cristian Ban
Scenografia: Cristina Milea
Distribuție: Carmen Vlaga, Iulia Dinu, Robert Pavicsits, Andrei Elek

Intro

Piesa de față conține întrebări provocatoare puse publicului spectator prin intermediul unor telecomenzi de vot. Așadar, spectacolul e sută la sută interactiv, iar răspunsurile sunt proiectate sub forma unor statistici. Sigur, nu putem afla dacă acestea au fost pe bune sau nu, dar orientativ, e o idee destul de ok. Recuzitiera teatrului a jurat pe Biblie să aibă grijă de telecomenzi (acestea fiind foarte scumpe), iar la schimb ni s-au cerut sufletul și verigheta. Prin urmare, sondajul scoate la iveală caractere, adevăruri, cazuri de corupție, drame, opinii și situații comice. E probabil acel tip de piesă care diferă de la caz la caz prin reacțiile spontane și imprevizibile.

1. Să trecem la întrebările revelatoare. Sunteți fericiți cu situația voastră? Majoritatea au răspuns cu „DA”. Peste tot în țară se fură: TV-uri, frigidere, câte și mai câte. Vi s-a întâmplat să fiți furat vreodată? Asta e anomalie dacă n-ați pățit-o. Sigur sunteți de prin zonă? O mare parte dintre noi furăm sau am furat. Suntem prin definiție niște vicleni.

2. Vă considerați bogați sau săraci? „DA”, pe bune?  Caredețineți averi peste 800.000 de Euro? Trei, doi, unu` singur! Să curgă șampania și săracii să-l aplaude pe cel cu bogățiile!

3. La spectacol, câți ați venit forțați de partener? Apăsați „1” pentru „Bărbați” și „2” pentru „Femei”, ca în buletin.Minune, avem doar unul singur! Bărbații, ați vrăjit vreodată o femeie s-o ademeniți în pat? Aventuri cu amante – ați avut până acum?

4. Știți pe cineva plecat din țară definitiv? 27 la 5. Mulți voiau să-i și aducă înapoi, în loc să se mute dincolo cu ei. Ce atâta, români suntem. Pe deasupra, ne mai punem și vată în urechi. Numai pe noi ne trage curentul.

5. Urmează ambulanțele care întârzie și diagnosticul greșit. La încrederea în medicul de familie stăm destul de bine; la dezinfecția din spitale „NU”. Doar 2% dintre noi donează sânge anual. Reclamele la farmaceutice au luat-o razna în ultima vreme și în fine, medicii nu-și respectă meseria dacă nu sunt „stimulați”. Rezultatul? Sănătatea din România e sub orice critică.

6. Munca noastră e uzură curată, iar șefii sunt teribili. Pe toți ne-așteaptă cineva acasă, însă ne place și de colega de birou. În primul an de facultate aveam zece parteneri… pardon, în primul semestru. Cel mai probabil, ăla cu 800.000 de Euro a avut peste 50.

7. Facem sex de trei ori pe an. Așadar, bifăm Crăciunul, ziua de naștere și Sfântul Valentin. Fie, o facem săptămânal, e cel mai plauzibil. La „o dată pe lună” și „o dată pe zi” au fost prea puțini să-i mai adăugăm.

8. Spectatorii vor s-o vadă pe Iulia Dinu goală (nu vă speriați, face parte din sondaj). Aceasta are 23 de ani, e din București și-n trecut voia să devină medic. Pe stradă, lumea o ceartă pentru fundul său „obraznic”. Din cauza unui accident, nu mai poate procrea. Tatăl nu și l-a mai văzut de 15 ani. În unele zile se decide să nu poarte chiloți. Pe scurt, publicul se dă bătut abia când actrița rămâne fără haine.

9. V-ați gândit la cum veți muri? Variantele ar fi: boală, bătrânețe, accident sau suicid. Fericirea-nseamnă sex sau o viață de pescar. Ne vom mai ține de mână peste 50 de ani? Dar peste-un an? Dar peste-un deceniu?

10. Vă mai întreb o dată, sunteți fericiți?

51074221_2491560857835227_6940433843417513984_n

Iată ultimele rezultate:
– avem un public neserios și lipsit de empatie
– nu suntem bogați, nu suntem săraci
– nu ne preocupă viața sexuală
– mai tot timpul ne lăsăm hărțuiți și înșelați
– înșelăm și hărțuim
– nu ne dăm în lături de la mituri și tradiții
– suntem anxioși și singuri
– ne atrage visceralul
– avem obiceiuri proaste
– suntem plini de răutate și lipsiți de energie
– situațiile-limită ne lasă impasivi

CLICK AICI PENTRU PROGRAMUL LUNII FEBRUARIE

Comments are closed.