Hai să îți spun de Arad

de Arad

Bă! Bă! Bă! Hai să îți spun câteva chestii. Să îți spun de Arad. Să îți spun de cum e lumea acum, în 2023. Am mai citit cărți, articole, presă de demult și să știi că nu e nici o diferență. The rich get rich, the poor get poor. Dar, printre rânduri și foi de ziar prăfuite se mai ridică câte unul. E observat de unul și altul. Dar cam atât. Gloria lui e scurtă.

Nimic nu ține mult acum. Acum trendul se schimbă până termini de băut cafeaua de dimineață. Dar doream să-ți spun cum e lumea acum în 2023. Sincer, e ok. Prietenii, dacă ți i-ai ales corect, îți sunt alături tot timpul, nu duci lipsă. Poate că unii nu sunt agasanți cu ajutorul, dar dacă îi suni la 3 noaptea, nu pun întrebări, nu comentează, vin în ajutorul tău și nu te fac să simți că le datorezi ceva. Așa sunt oamenii acum, sper ca peste 50 de ani să fie la fel.

Desigur, sunt și oameni nașpa. Bă, dar nașpa rău de tot. Culmea e că am mai citit de oameni nașpa din trecut. Mi se pare ciudat că ne mirăm acum că mai există oameni nașpa, în prezent… E ceva ce va fi întotdeauna, cred.

Dar să mă întorc înapoi la Arad. Aradul e chiar fain cu oamenii lui. De ce naiba să mințim? De ce să îl portretizăm într-un sat? Nu e chiar sat. Că avem noi pretenții foarte mari… da, așa este…dar nu e chiar sat. Nu mă pun să dau exemple, nu sunt o enciclopedie, dacă aveți chef, căutați. Am multe exemple de oameni faini. Du-te în KF să vezi ce fain ești primit acolo, du-te la Nerv sau la Flex… oamenii sunt faini. Ceri o țigară, sar 3 să-ți dea o țigară, ai bea o bere, tot e unu care spune că îți dă o bere… de drag, că ești om și ai bea o bere…

Nu știu, am mai fost prin alte locuri, dar nu am simțit aceeași căldură omenească asemeni Aradului. Nu îmi spune de Timișoara… Degeaba. Sunt prea… toți la un loc. Parcă aici fiecare îți dă pace. Parcă… aici îți găsești sufletul pentru că ai timp de asta. E fain. Degeaba, e fain. Stop hatin’ pendejos!

Comments are closed.