De vorbă cu Kreolokoz

interviu in kf

am vb cu

Vineri seara, terasa KF a găzduit un concert inedit al formației Kreolokoz, venită tocmai din insula Reunion (Oceanul Indian). Publicul a fost la început puțin mai reticent, însă, pe cum trecea fiecare melodie, atmosfera s-a degajat, concertul transformându-se într-un adevărat party exotic, lumea bătând din palme, dansând și cântând împreună cu trupa.

Arad Culture a stat de vorbă cu Guichard Patrice, unul dintre membrii formației, în pauza dintre cele două părți ale spectacolului, pentru a afla cum au ajuns să concerteze tocmai la Arad, la mii de kilometri departe de casă.

Arad Culture: Cum ați ajuns să cântați în KF?

Guichard Patrice: Eu am propria mea formație în Reunion, la fel ca și Gael, iar în momentul în care am ajuns în România, am decis să realizăm un mix împreună pentru a face un schimb intercultural, astfel învățându-i pe români despre cultura reunioneză.

Arad Culture: Cum ați ajuns în România?

Guichard Patrice: Am ajuns aici cu Asociația EIVA, printr-un program de schimb intercultural Erasmus. Înainte să venim noi aici, au venit 10 români să ne viziteze în Reunion, iar noi le-am prezentat specificul cultural al zonei. Acum am venit noi, tot 10 la număr, și stăm în România 14 zile, dintre care 8 zile la Arad, iar pe urmă ne îndreptăm spre Sibiu.

Arad Culture: Intenționați să extindeți proiectul formației voastre astfel încât să continuați, tu și Gael, să cântați împreună și la alte spectacole?

Guichard Patrice:  Vă referiți aici sau în insula Reunion?

Arad Culture: În ambele situații…

Guichard Patrice: Noi, în Reunion, obișnuim să facem astfel de întâlniri, în mod regulat. Le numim „Kabar” și sunt întâlniri cu muzică, unde lumea vine să se simtă bine. „Kabar” înseamnă în limba creolă reunioneză „mâncare pentru suflet”. Totul este gratuit la aceste întruniri (muzica, mâncarea etc.), lăsând la alegerea celor care vin să dea orice doresc. Acolo voi continua să cânt împreună cu Gael și cu alți muzicieni din alte orașe ale insulei… să cântăm și pur și simplu să dăruim din suflet. Iar despre un viitor spectacol în România… dacă vom mai avea șansa să ne implicăm din nou într-un proiect de acest fel, mi-ar face mare plăcere să mai concertăm și aici!

Arad Culture: Îți mulțumim pentru răspunsuri, te vom lăsa acum să te odihnești alături de ceilalți, pentru că imediat trebuie să continuați spectacolul. Vă dorim mult succes în proiectele viitoare, ne place foarte mult ce faceți!

Guichard Patrice: Mulțumesc și eu! Și iubesc România! :)

Mai jos puteți vedea câteva imagini și un mic „sample” din concertul susținut de Kreolokoz în KF.

Comments are closed.