„Casa cu Oglinzi” s-a lansat la Cărturești

lansare casa cu oglinzi raluca medeleanu libraria carturesti

Vineri seara, la ora 19, la Cărturești a avut loc lansarea de carte a tinerei scriitoare Raluca Medeleanu. La evenimentul care s-a ținut într-un cadru mai restrâns, pe lângă familie și un cerc de prieteni mai apropriați, menționam prezența lui Ioan Matiuț – editor la Mirador, scriitorul Horia Ungureanu și domnul Mihai Takacs, denumit și pictorul Aradului.

Mantia de moderator al evenimentului a luat-o Ioan Matiuț, făcând o „mică” prezentare a avantajelor e-book-ului, ca mai apoi să se treacă la cartea lansată. Horia Ungureanu a făcut și el un pro și contra a aceluiași subiect, urmând a prezenta cartea în sine și începuturile scriitoarei Medeleanu.

Făcând o paralelă, am început a crede că sunt la lansarea Agathei Christie, deoarece a prezentat o mică parte din carte ca pe un roman polițist. Salvarea a venit din partea scriitoarei care a fost concisă, prezentând motivele care au inspirat-o pentru a scrie această carte: ele se leagă de complexitatea umană, de construcția fiecăruia și de mecanismul care face toate rotițele să se învârtă. A menționat ca o intrigă plăcerea pe care unii oameni o au atunci când își plâng de milă, găsind tot timpul alți vinovați decât ei înșiși, și faptul că nu doresc a se ridica peste ce și-au așternut în cale, preferând să rămână să se autocompătimească.

Seara și lansarea a fost astfel reușită, fiind urmat de un after party la reședinta scriitoarei, unde s-a continuat să se vorbească despre „chestiile alea culturale”. Din partea noastră, cei de la Arad Culture, felicitări Ralu și suntem mândri de colaborarea cu tine. Succes în continuare, de aici numai în sus o poți lua.

lansare casa cu oglinzi raluca medeleanu libraria carturesti 2

lansare casa cu oglinzi raluca medeleanu libraria carturesti 3

lansare casa cu oglinzi raluca medeleanu libraria carturesti 4

lansare casa cu oglinzi raluca medeleanu libraria carturesti 5

 

Comments are closed.