20 de ani de Zoli

51273441_2009888325768614_1826101986953527296_n

Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad prezintă spectacolul „Apropo, ați chemat pompierii?”
Regia: Liana Didilescu
Distribuție: Zoltan Lovas

Indiscutabil acesta e unul dintre cele mai bune spectacole pe care le-ați putea vedea. Și asta numai datorită marelui Zoli Lovas – un actor de tradiție iubit de un întreg oraș. A fost atât de plin de vigoare, că mai un pic și exploda. Avea un limbaj al trupului făcut parcă din fundițe, cu care ne-ndemna să lăsăm orice grijă și să ne destindem. La cât umor are omul ăsta și la cât de bine improvizează, n-ai cum să te mai iei în serios. Spun asta pentru că cei din public au fost și ei actori pentru o zi, toată piesa mulându-se pe interacțiunea cu spectatorii. Dacă mâine s-ar rejuca „Pompierii”, sala ar fi plină din nou. Asta știe Zoli să facă, trage lumea după el. Îți schimbă percepția asupra vieții și te-nvață să folosești orice în beneficiul tău (și implicit al celorlalți).

Să ne-nțelegem, scenariul pentru mine a fost un simplu pretext. Adevăratul regizor e Zoli, care știe să se remarce până și în chiloți. După spectacol, lumea stătea afară la țigară de parcă nu mai voia să plece… asta într-o duminică.

Pe bune, câtă naturalețe poate avea un singur om? În plus, mai are și-un fabulos simț al umorului, curat, fără luări de poziții sau înjurături. Asta chiar înseamnă ceva. Să faci totul pe loc și să fii autentic (fără șmecherie, sarcasm, ironii) e într-adevăr un lucru rar în România. De fapt, un asemenea performance – aproape neplanificat și făcând echipă cu zeci de spectatori, se-apropie de ce numesc eu stand-up-ul perfect. Ce mai, băiatu` e un fenomen! Putea fi dat în judecată de vreo șapte ori la rând pentru ce-a făcut pe scenă. Însă, la un moment dat, publicul s-a lăsat total pe mâinile lui. În fine, un om care îți dă multă încredere în propriile forțe. Energic, electric, debordant, imprevizibil, de neoprit, impecabil, într-un cuvânt, Zoli!

Câteva note importante ale show-ului:

1. Ideal ar fi să ne trezească ceasul biologic.
1.2. Ca orice obligație, munca de birou ne seacă de putere.
1.3. Ar fi bine să ne apucăm de scris și de citit, neuitând totodată de unde am plecat.

2. După ce te-ai căsătorit, ți s-au dus pe apa sâmbetei filozofiile și fericirea. Ia contractul și rupe-l în două cât ești încă tânăr.

3. Primarul îți acordă un premiu, iar impresarul te „sfătuiește” să sari de pe Turnul Eiffel.
3.2. După ce ajungi în America, trage-ți și un glonț în cap, nu va fi deloc o coincidență.

4. Ia spuma pentru epilat și las-o să acționeze pe scalpul unui prieten… rezultatele te vor surprinde.

5. Fă-te striper și îndeamnă lumea la înțelepciune.

6. În privința copiilor, dacă-ți vine să-i mănânci, mânâncă-i, să nu îți pară rău după ce mai cresc.

Prin urmare, „Hai la tata!” să vă toarne apă-n cap la propriu. Pardon, haideți la teatru! În luna martie, „Apropo, ați chemat pompierii?” se rejoacă pentru cei care ardeți aici și acum ca niște lumânări romane – mai spuse fanul lui Kerouac.

P.S: Piesa e veche de 18 ani și poate conține urme de sticle zburătoare sau bucăți de ciocolată împărțite-n două.

51299008_260703041492719_616148878638448640_n

PENTRU SHOW-UL VIITOR REVENIM CU DETALII ABIA ÎN LUNA MARTIE. PÂNĂ ATUNCI, VĂ LĂSĂM CU PROGRAMUL PE FEBRUARIE.


Comments are closed.