Un prim-plan cu Gabriel

gabi vanzatorul de carti

Despre Gabi v-am povestit într-un articol mai amplu la începutul lunii iulie, când am trecut în revistă situaţia unicului vânzător de cărţi de pe străzile Aradului (cu mari probleme de vedere).

Legat de soarta tânărului în vârstă de 24 de ani, puteţi afla toate detaliile accesând link-ul următor: http://aradculture.ro/anticariatul-ambulant/

Din două motive ne-am gândit la un sequel: unul e că vineri se face de-un eveniment.

pentru omul nostru cu cărţile-n ghiozdan, celălalt ar fi primul material dedicat acestuia, care a strâns un număr impresionant de LIKE-uri şi i-a dus povestea mai departe (în mediul online şi nu numai). Aşadar, pista de plecare era deja asigurată.

Cu Gabi am ţinut legătura vreme de săptămâni întregi, iar marţi, 18 august, la a doua noastră întâlnire, am realizat că acesta e la fel cum l-am lăsat, la cămaşă, plin de zâmbet şi cu cărţile pe tavă, ca nu cumva să-i aibă baiu` poliţia comunitară.

Mai jos aveţi un interviu în format video şi o galerie foto unde veţi putea observa că romanele sale stau foarte bine „tomnite”. Gabriel ne-a declarat în repetate rânduri că are mare grijă când le sortează sau când le lipeşte la cotor, ca să îşi poată vinde marfa. Deocamdată, aşa îşi câştigă traiul acest suflet devenit peste noapte o legendă urbană a oraşului.

Operaţia de care beneficiază datorită unui ajutor anonim este pe drum şi va fi efectuată la Spitalul Judeţean din Timişoara (sperăm noi cu succes). Însă până una-alta, Gabi vă aşteaptă vineri pe Strada Meţianu, între orele 10:00 – 19:00, când va aduce cu el cele mai solide apariţii pe care le deţine.

Prin urmare, dacă veţi înlocui măcar pentru o zi obişnuitele cumpărături pe care le-aţi face într-o librărie cu standul ambulant care este Gabriel, veţi da o mână de ajutor.

Sau daţi pur şi simplu o tură şi salutaţi-l pe cel care zilnic stă în faţă la Ziridava sau pe Meţianu ca să aibă din ce trăi.

FOTO & Video: Iulian Leonard

#‎mesajeînsticlă

Pentru că zilele astea n-a avut prea mult noroc, cu ploaia şi poliţia comunitară pe cap, Gabi s-a gândit să ne scrie un MIC text, iar scrisorile sale nu se vor opri aici. În săptămânile care vin, vom avea mai multe însemnări din partea acestuia, în speranţa că informaţia va ajunge unde trebuie.

Astfel, dorim să facem din această pagină o mică pistă de lansare pentru tânărul nostru comerciant. Eu unul mi-am găsit câteva volume de poezii rare şi aflate într-o stare excelentă, vorbind aici în calitate de cunoscător.

11896990_10153280928873692_1534121590_n

PS: La preţ se poate negocia.

Comments are closed.