StrArad headliners: The Rolling Stones Project

strarad presents the rolling stones project

Cea de-a doua ediție StrArad Street Festival vine cu surprize neașteptat de mari! Evenimentul va avea loc în aer liber, în Parcul Eminescu, între 21 și 23 iulie și vor fi jocuri, mâncare, băutură, artă și, bineînțeles, muzică! Vibe, DJ Sebuh, Tasteful Indiecency, Vizi, Vár BeQ și…… pentru prima oară în România, în data de 22 iulie 2017: compozitorul și producătorul american Tim Ries, devenit celebru în special datorită faptului că a fost saxofonistul trupei The Rolling Stones!

Celebrul saxofonist Tim Ries vine la Arad special pentru acest eveniment și va reproduce cântecele The Rolling Stones în stil jazz, respectiv cântecele dinn repertoriul propriu, alături de una dintre cele mai celebre trupe de jazz din Ungaria ale momentului, Balázs Elemér Group.

Tim Ries

tim ries

A cântat și a înregistrat albume cu nume grele ale muzicii jazz, rock și pop. Alături de The Rolling Stones cântă din anul 1999, a avut colaborări cu Stevie Wonder, Paul Simon, Donald Fagen, Michael Jackson, Blood, Sweat and Tears, Rod Stewart, Lyle Lovette. A cântat alături de grei ai jazzului precum Red Garland, Donald Byrd, Hank Jones, Jack DeJohnette, Phil Woods, Tom Harrell, Chico Hamilton, Michael Brecker, Joe Henderson, Tony Bennett, Louie Bellson, Dave Liebman, Al Foster, John Patitucci, Danilo Perez, Bela Szakcsi Lakatos, Maria Schneider, dar și alături de cântăreața de fado Ana Moura, de cântăreața israeliană Ofra Haza și de cîntăreața palestiniană Mira Awad.

În anul 2005 Tim Ries lansează albumul The Rolling Stones Project, iar în anul 2008 – Stones World, ambele fiind versiuni proprii ale clasicelor piese ale formației britanice, rearanjate de Tim în stil jazz și alte genuri muzicale, fiind cu adevărat două albume eclectice, în care esența muzicii The Rolling Stones este fidel menținută, Tim adăugând varii semnături culturale prin rearanjarea muzicală a pieselor.

Ambele albume au primit aprecieri din partea presei de specialitate – dar nu numai – din întreaga lume, iar printre artiștii invitați alături de care a înregistrat cele două discuri se numără cei patru membri ai formației The Rolling Stones, Norah Jones, Sheryl Crow, Milton Nascimento, Sara Baras, Bill Frisell, John Scofield, Jack DeJohnette, Lisa Fischer, Bernard Fowler, Larry Goldings, Franck Amsallem, Eddie Palmieri, Brian Blade și Ana Moura.

La Arad, pe 22 iulie, Tim Ries va urca pe scenă alături de Balázs Elemér Group (instrumental).

Balázs Elemér Group

Balázs_Elemér_Group

Balázs Elemér este cel mai râvnit compozitor și toboșar de jazz din Ungaria, care și-a înființat formația proprie în anul 2000, formație care a fost distinsă deja de două ori cu premiul Fonogram, astfel Balázs Elemér Group devenind una din cele mai celebre trupe de jazz ale momentului. Muzica lor este caracterizată prin fuzionarea motivelor muzicale tradiţionale ale mai multor popoare prin care au dovedit că este posibil și amestecul renascentist și baroc în jazz, ceea ce nu reprezintă o problemă pentru ei. Ascultând albumele lor, oricine poate simți, de la melodie la melodie, o călătorie muzicală în jurul lumii, din Ardeal până în Brazilia.

Balázs Elemér este cunoscut în lume şi a susţinut concerte pe scenele marilor festivaluri de jazz din Viena, Londra, Berlin, Oslo, Roma, Glasgow, Praga, Madrid etc.

„Am avut ocazia să cânt alături de aceşti băieţi (n.r. Balázs Elemér şi János Egri) de câteva ori – sunt muzicieni excepţionali – şi de fiecare dată a fost special… Sper că o să pot cânta cu ei cât de repede posibil.” – Pat Metheny (chitarist şi compozitor american de muzică jazz, singurul deţinător al 20 de premii Grammy în 10 categorii diferite).

StrArad Street Festival este organizat de Primăria Municipiului Arad prin Centrul Municipal de Cultură Arad, produs de Asociaţia Combinatul Urban de Cultură.

tim_strarad

Comments are closed.