#STOPofsoul

stop-of-soul

Joi, 29 septembrie. STOP. Sala Ovidiu Maitec. STOP. Muzeul de Artă. STOP. Vernisajul expoziției „loss of soul”. STOP. Botond Részegh. STOP. 

Curator: dr. Adrian Sandu, artist vizual. STOP. 

Expoziția va rămâne deschisă la Arad până în data de 23 octombrie. După aceea STOP. 

„Pentru artistul Reszegh Botond, LoSs of soul, Titlul dat expOziţiei de la Muzeul de Artă din Arad – este numele dezumanizării. Încă nu e totul Pierdut (lost soul), ci e mai degrabă un proces al pierderii în curs. Loss of soul este numele dat seriei de Capete, lucrările expoziţiei, şi e un titlu cu pathos – criticii ar zice expresionist -, cu atât mai mult cu cât se referă la portrete fără faţă, chipuri fără imagine, feţe fără suflet. Ele sunt făcute de un grafician la bază care comută spre pictură cu o suspectă relaxare, pentru că pictura a fost mereu un miraj, un fruct oprit, un alter-ego al artelor grafice; pictura e Celălaltul graficii şi invers, ca un corp (pasta şi carnozitatea) oferit unui cap (structura şi cerebralitatea).
Capetele lui Reszegh Botond sunt mase fără formă aglutinate într-o consistenţă suspectă, urâtă, brutală. Şi în grafică şi în pictură, Reszegh Botond este pe cât de direct în cum face – sigur şi precis în manieră, pe atât de indirect în ce face – voalat şi obscur în subiect. Prin imaginile lui Reszegh Botond nu se vede. Dar cu toate că nu vezi prin ele, Capetele pot fi gâlme sau burţi, pântece şi origini. Numai că doar sufletul poate spune ceva despre pierderea lui, doar el îşi poate constata dispariţia. Expoziţia Loss of soul vorbeşte despre el, despre cum admiră golul şi îşi contemplă absenţa. De aceea picturile Reszegh Botond sunt lipsite de imagine, goale ca ale lui Francis Bacon, asiatice” – Adriana Oprea. STOP. STOP. STOP.

Pentru mai multe informatii privind opera artistului BOTOND RÉSZEGH, accesați http://reszeghbotond.ro/

STOP CADRU.

Comments are closed.