Memories of blue – Matei Păcurar @ Muzeul de Artă


Memories of blue_Matei Pacurar_2022

10 iunie – 10 iulie
Vernisaj: Vineri, 10 iunie, ora 18:00
Muzeul de Artă

Complexul Muzeal Arad și Asociația Producătorilor de Artă invită arădenii la expoziția „Memories of blue” a artistului Matei Păcurar, care urmează a fi deschisă la Muzeul de Artă (Str. Gheorghe Popa de Teiuș 2-4 / deasupra Bibliotecii) în perioada 10 iunie – 10 iulie 2022.

„Artist emergent al unei foarte recente generații de noi pictori români, Matei Păcurar se distinge în interiorul ei și ca un practician al obiectelor și formelor în spațiu. Picturi și prezențe obiectuale sunt deopotrivă subsumate, prin tehnici și materiale diverse – printre care artistul navighează cu nedisimulată curiozitate și aparentă dezinvoltură – unei estetici incipient conceptuale și instalaționiste. Introvertită și solitară, e o estetică ce se prezintă cu insistență, inclusiv prin cuvintele artistului, drept trăire autobiografică și practică artistică de natură confesivă.

Protagonista proiectului de față este o culoare cu anvergura unei lumi, încărcată la rându-i de istorii ilustre și somptuoase, de simbolisme asiduu cultivate de practicienii imaginilor de-a lungul timpului. Memories of blue își ia ca laitmotiv o culoare de avangardă prin excelență, o marcă identitară a artei noi, hipermoderne, un ingredient cromatic esențial al universului afectiv și umoral care umple și definește profilul puternic interiorizat, neînțeles sieși și imposibil de îmblânzit, al omului contemporan”. (Text oferit de Adriana Oprea)

Coordonatorii proiectului sunt Ioan Paul Colta și Laurian Popa.

Comments are closed.