Medalion Sabin Păutza @ Filarmonica Arad

FB-Event-cover-27.01.22-copy-2048x1072

Joi, 27 ianuarie, ora 19:00
Sala Palatului Cultural

TE DEUM
Soliști:
Mirela Cusursuz – soprană
David Buzgău – bariton

RECVIEM BAROC
Soliști:
Denisa Bădăi – soprană
Diana Birta – mezzosoprană
Ioan Moțiu – tenor
David Buzgău – bariton

Dirijor: SABIN PĂUTZA
Dirijorul corului: ROBERT DANIEL RĂDOIAȘ

„Te Deum și Recviem baroc sunt partiturile semnate în ultimii ani de Sabin Păutza și prezentate în premieră pe scena Filarmonicii din Arad. Compozitor și dirijor, maestrul a preluat de fiecare dată și de la pupitru programele sale de inspirație religioasă și revine și în acest an, la sfârșit de ianuarie, pentru un mult așteptat medalion de compozitor. Tema serii de 27 ianuarie este creația sa vocal simfonică, o reluare binemeritată a celor două capodopere, inspirate din vechea tradiție apuseană și din secolul baroc.

Muzica religioasă ocupă un rol important în creația mea de peste 55 de ani, cu toate că cele mai multe lucrări de acest gen au fost create în a doua jumătate a acestei perioade, știind că acest fel de muzică nu era deloc încurajată până prin anii ’90. În majoritatea lor, aceste lucrări destinate vocilor soliste cu acompaniament, sau ansamblurilor vocale complexe a cappella sau cu acompaniament, au avut la bază texte în limba latină și doar în cazuri izolate s-au folosit texte în limba engleză sau română. TE DEUM a fost creat recent și mărturisesc că a fost de la bun început un fel de exercițiu de «încălzire» pentru RECVIEMUL care l-a urmat și care reprezintă ultima mea creație majoră vocal simfonică. Ambele aceste creații se înscriu din punct de vedere stilistic într-o zonă care aparține modelului baroc, fapt care ar putea să pară ciudat și oarecum greu de explicat, după ce toate creațiile mele de început au fost, fără excepție, riguros dodecafonice sau chiar stochastice”Sabin Păutza.

Bilete

Biletele la concertele și spectacolele Filarmonicii Arad se pot achiziționa oricând, online de pe site-ul www.bilete.ro și în timpul programului casieriei la Casieria Filarmonicii.

Preț categorii bilete:

Acces General: 22,00 lei
Acces Pensionari și Studenți: 11,00 lei
Acces Elevi: 6,00 lei

Casieria Filarmonicii Arad

Luni 09:00 – 13:00
Marți 09:00 – 13:00
Miercuri 12:00 – 16:00
Joi 09:00 – 13:00; 17:00 – 18:45
În zi de concert 09:00 – 13:00; 17:00 – 18:45

Comments are closed.