LunaTic-Tac


Video: Nelu Scripciuc

Dacă tot are evenimente lunare, în luna iunie, kinema ikon s-a dus pe Lună! Ok… nu și-a luat navă spațială ca să se catapulteze în vidul rigid și rece al spațiului cosmic, cu toate că ar fi fost o idee răcoritoare în acea zi toridă de vineri, 14 iunie. În schimb, kinema ikon a adus la Muzeul de Artă din Arad varianta intangibilă și simulată a satelitului nostru natural, ca un omagiu adus misiunii Apollo 11, care împlinește în acest an 50 de ani.

Mai avem fix o lună (calendaristică) până la marcarea a fix 50 de ani de la lansarea navei Apollo 11 (pe 16 iulie 1969), însă nu e nicio eroare în calculele chineto-tactice ale expoziției kinema ikon numită „ki49.3: APP.0110” (adică anul 49, expoziția cu numărul 3).

Invers teoretic-proporțional, kinema ikon mai are doar un an până să atingă 50 de ani de la lansare, fiind la început denumit „Atelier 16”, fără nicio legătură cu data de „16” la care Apollo 11 s-a nimerit să fie proiectat înspre Lună. Știu, e o lunatică sintetizare sintetică a situației speculative, o congruență pur artificială, dar cred și sper că se acceptă în condițiile termogene date… mă mai încurc și eu în știință și în gradele de comparație la 40 de grade Celsius.

Comments are closed.