+ + + + la debut @ Alfa

gyufa

Sub egida Platformei de Lansare 21 și a Uniunii Artiștilor Plastici – filiala Arad, prima expoziție a tinerilor sculptori Dorian Bolca, Paul Kovacs, Emanuela Hrițcu și Alexandra Satmari a fost vernisată miercuri seara, la Galeria Alfa.

Expoziția „4 la debut” este simplă de tot la prima vedere… ba chiar și la a doua. Și totuși, tocmai această simplitate asumată conferă lucrărilor autenticitatea și puritatea artistică necesară cu care cei patru sculptori debutanți ies în evidență.

Cine s-ar fi gândit că ampora poate fi elementul de conexiune defragmentată dintre două cuburi din lemn? Cine s-ar fi gândit să construiască o instalație din chibrituri? Cine s-ar fi gândit că bucățile de lemn nu au nevoie neapărat de cine știe ce modelări și șlefuiri ca armonia stilistică să rămână integrală? Cine s-ar fi gândit că arta e susceptibilă în cele mai neevidente și neînsemnate detalii? Au mai fost câțiva de-a lungul timpului, probabil…

Sigur, cei patru sculptori debutanți (studenți în semestrul I la Facultatea de Arte și Design UVT) NU sunt cei care au inventat și au introdus minimalismul în sculptură. Și totuși, ei reprezintă o „briză” proaspătă în arta arădeană. Și este bine venită.

Comments are closed.