GFS, NGFS. Videoclip filmat pe ștrand

Grave for Sale - When the surf goes down

Pe data de 9 februarie, trupa „Grave for Sale” lansează la nivel local noul lor EP, intitulat „Garajo” și cel de-al treilea videoclip, pentru piesa „When the surf goes down”. Mai multe detalii pe pagina eventului

Piesa, clădită pe o temă de surf rock, este probabil cea mai îndrăzneață a trupei de până acum, cotind neașteptat înspre un sound psihedelic, inspirat de trip hop și nu jazz.

Videoclipul a fost filmat în luna august a anului trecut pe Ștrandul Neptun din Arad, care era plin de lume la momentul filmării, reprezentând o mare provocare pentru echipă de a nu prinde nicio altă persoană în cadru pentru creerea impresiei unui day dream melancolic.

Mesajul videoclipului este să nu ne luăm prea în serios, să ne urmăm visele și să cultivăm în sufletele noastre atmosfera relaxată a unei zile de vară.

Regia: Daria Nistor
Cameră: Cristian Maghiar, Paula Scorțaru și Alexandru Huțu
Edit: Cristian Maghiar și Paula Scorțaru
Producție și text: Roxana Orz și Bruno Mark Huțiu

„Grave for Sale”, înființată în 2012, este prima și probabil singura trupă de surf rock din România.

Pe lângă atingerea esenței sound-ului surf rock, „GFS” îmbogățește conștient și treptat acest sound, creând un peisaj sonor tripant într-un sens psihedelic și impregnându-l cu sunete de synth-uri, pian electric, sunetele unei clape Bontempi găsită într-un gunoi, trompetă, ritmuri de tobe extrase din trip hop, wave și ajungând chiar până la down tempo doom, pe lângă elemente consacrate cum ar fi sample-uri de voce, sound-uri de chitară scăldate în reverb și eternul ritm de tobe Too Ta Ta Too Ta.

Chiar dacă majoritatea pieselor sunt instrumentale, membrii trupei cântă pe unele piese, în măsură în care vocalul le completează și le potențează. Toate piesele, precum și videoclipurile sunt produse DIY (Do It Yourself) de către însăși trupa și colaboratorii săi, având ca rezultat o delicioasă amprentă lo-fi.

Mulți au spus că muzica „GFS” ar fi potrivită ca și coloană sonoră de film.

Componența „Grave for Sale”:
Tibi Mijea – tobe
Adi Ulmeanu – chitară și voce
Bruno Mark Huțiu – bas, voce și clape

#danceonyourgrave

facebook.com/graveforsale
instagram.com/graveforsale
graveforsale.bandcamp.com

Single-uri lansate în trecut:

Angry Surfer video – https://youtu.be/2ie5OERtehs

Killer Surfboard video – https://youtu.be/4joWRJlpn08

Comments are closed.