FotoFITN5Pro la Clio

FITN5 la sala clio

FotoClubPro Arad a vernisat miercuri seară, la Sala Clio, o expoziție în premieră în Arad. Este vorba despre „Teatrul românesc în imagini”, prima expoziție din Arad care cuprinde o colecție de 50 de fotografii realizate la spectacolele din cadrul Festivalului de Teatru Nou de la Arad.

Ideea acestei expoziții îi aparține președintelui onorific al clubului arădean, Francisc Kelen EFIAP, care în urmă cu câteva zeci de ani a fost fotograful oficial al teatrului. Pentru ca această expoziție să devină realitate, s-a încheiat un parteneriat între FotoClubPro Arad și Teatrul Clasic „Ioan Slavici”.

Despre importanța evenimentului, la vernisaj, a vorbit directorul teatrului arădean, Bogdan Costea, și cunoscutul om de cultură, Bujor Buda. Fotografiile expuse la sala Clio sunt semnate de căte artiștii fotografi Ioana Jurca, Octavian Tocaciu, Călin Andra, Robert Kadar, Călin Vurdea, Dan Lucian și Nelu Scripciuc.

Expoziția este dedicată teatrului arădean, la împlinirea a 200 de ani de la primul spectacol jucat în municipiul de pe Mureș. Expoziția poate fi vizitată până pe 6 iulie, iar intrarea este gratuită.

 

Comments are closed.