Evadare în zona fantasticului cu Chris Simion, la Cărturești Arad
Chris Simion, autoarea romanului „Ce ne spunem când nu ne vorbim”, a lansat ieri, în cadrul unui eveniment ce s-a desfășurat sub formă de dialog între autor și cititor, cartea „40 de zile”, la librăria Cărtureşti din Arad.
O atmosferă plăcută, combinată cu un soi de intimitate degajată de autoare au fost atuurile lansării de carte. Chris Simion, deschisă către public, a încurajat şi a răspuns cu plăcere la toate întrebările cititorilor, cu excepția uneia.
Întrebată fiind despre undiță, care este unul dintre personajele cărții, ea a spus glumeață că e unica întrebare la care nu va răspunde, preferă să nu strice misterul şi să lase cititorul să descopere singur. Vorbind în continuare despre personajele principale, floarea-soarelui, zmeul și undița, autoarea a spus: „Îmi place să mă duc în zona fantasticului… Cred că în fiecare din noi este dorința de a depăși realul”.
Povestea cărții este una bazată pe o experiență personală pe care, după cum precizează scriitoarea, a avut-o în urma unui canon de 40 de zile primit de la duhovnicul său. Tema cărții este regăsirea de sine ce vine odată cu parcurgerea celor 40 de zile. „Spre final, dacă faci totul onest, nu ai cum să nu primești un răspuns sincer… Nu există experiențe bune sau rele, există doar experiențe”, a mai spus ea.
Chris Simion a publicat prima carte la vârsta de 16 ani, simțind o dorință şi o nevoie de a scrie, influențată şi motivată fiind de numeroasele cercuri literare pe care le frecventa. La acea vreme, era numită de criticul George Pruteanu „un fel de pui de Cioran în fustă lungă şi neagră”. Din 2009, este membru al Uniunii Scriitorilor din România, iar în prezent profesează meseria de regizor, fiind cunoscută ca un regizor de avangardă.
Vadim Ungureanu
Comments are closed.