Ecouri vizuale. Perspective actuale. Din spațiul public în spațiul online

144886034_3590221114360731_5711463275374339013_n

În luna februarie, expoziția Ecouri vizuale. Perspective actuale s-a mutat din stațiile de tramvai arădene în mediul online. Expoziția surprinde o serie de ilustrații cu 10 personalități marcante din cultura românească, realizate de 10 tineri ilustratori.

Între 21-31 ianuarie, publicul arădean a avut ocazia să vizioneze o serie de ilustrații cu Ioan Matei Agapi, Horia Bernea, Geta Brătescu, Nina Cassian, Yvonne Hasan, Paul Neagu, Ioana Nemeș, Mihai Oroveanu, Lucian Pintilie și Gheorghe Ursu, în cinci dintre stațiile de tramvai din centrul orașului. La începul lunii februarie, expoziția s-a mutat în spațiul digital, ilustrațiile și informații despre autorii acestora fiind acum disponibile pe pagina dedicată expoziției: www.citizenit.ro/ecouri-vizuale.

Totodată, ilustrațiile create de cei 10 tineri artiști au fost distribuite și sub formă de carte poștală și sunt disponibile în cafenelele arădene – KF, Art Cafe, Cafeneaua Literară Joy’s, Boeme Cafe –, la Librăria Cărturești, precum și în câteva școli și licee din Arad.

Expoziția Ecouri vizuale. Perspective actuale a fost realizată în cadrul proiectului Artă și Comunitate în Dialog, inițiat de Asociația CitiZenit. Scopul proiectului Artă și Comunitate în Dialog a fost explorarea culturii românești printr-o serie de evenimente multidisciplinare care promovează valori culturale și încurajează interesul pentru arta contemporană și filmul românesc. Proiectul Artă și Comunitate în Dialog s-a desfășurat în perioada 15-31 ianuarie și a fost realizat cu sprijinul Ministerului Culturii în cadrul programului dedicat Zilei Culturii Naționale 2021.

Comments are closed.