Deschiderea stagiunii 2022-2023: Ludwig van Beethoven – Simfonia a IX-a în re minor op.125 @ Filarmonica Arad

1200x1200

Joi, 6 octombrie, ora 19:00
Sala Palatului Cultural

Deschiderea stagiunii 2022 – 2023
Ludwig van Beethoven Simfonia a IX-a în re minor op.125

Dirijor: Gheorghe Costin
Soliști: Narcisa Brumar – soprană, Mihaela Ișpan – mezzosoprană, Cristian Mogoșan – tenor, Cristian Hodrea – bas
Dirijorul corului: Robert Daniel Rădoiaș

„O cunoaștem și o venerăm, fiind un simbol cultural de o importanță de neegalat. Radicală pentru epoca sa, cântată în premieră la Viena, la data de 7 mai 1824, fixată ulterior în repertoriul standard de Richard Wagner, la inaugurarea din 1876 a Festivalului de la Bayreuth, Simfonia a IX-a de Ludwig van Beethoven este partitura pregătită pentru cel mai așteptat eveniment al toamnei, deschiderea stagiunii 2022-2023.

La Filarmonică dăm startul unei entuziasmante serii de concerte de muzică clasică, ancorându-ne în repertoriile de tradiție, iar cea de a noua simfonie beethoveniană este expresia perfectă a emoțiilor acestui început. Orchestra simfonică și corul academic, maestrul Gheorghe Costin și dirijorul corului academic, Robert Daniel Rădoiaș, vă invită, în seara de joi, 6 octombrie 2022, la ora 19.00, la o mult așteptată „Odă a bucuriei”, o partitură cu destin universal, în care fiecare generație și fiecare cultură se regăsește și își oglindește năzuințele.

Suntem pregătiți, așadar, pentru una dintre cele mai promițătoare întâlniri ale lunii octombrie, în care ne vor fi alături soprana Narcisa Brumar, mezzosoprana Mihaela Ișpan, tenorul Cristian Mogoșan și basul Cristian Hodrea – soliști ai Operelor Naționale din București, Cluj-Napoca și Timișoara.

Dragi melomani, ne imaginăm cu toții o stagiune pentru plăcerea dumneavoastră, iar pentru aceasta, sperăm să veniți, să ne ascultați și mai presus de toate, să vă bucurați!” - Filarmonica Arad

Comments are closed.