Concert aniversar: Cetatea Aradului – 260 de ani @ Sala Palatului Cultural


1340px-1

Joi, 15 iunie, ora 19:00
Sala Palatului Cultural

Concert simfonic

Dirijor: Vlad Vizireanu
Solist: Remus Azoiței

Program:
– Piotr Ilici Ceaikovski – Concertul în re major pentru vioară și orchestră op. 35
– Modest Mussorgski / Maurice Ravel – Tablouri dintr-o expoziție

A trebuit să învingă prejudecățile timpului pentru a pătrunde în repertoriul numelor mari ale violonisticii mondiale, iar astăzi este o partitură venerată în toate colțurile lumii. „Concertul în re major pentru vioară și orchestră op.35” de Piotr Ilici Ceaikovski revine pe scena Filarmonicii, într-unul dintre cele mai așteptate evenimente din 2023, în seara pe care am rezervat-o violonistului Remus Azoitei și dirijorului Vlad Vizireanu, un tandem de zile mari, într-un ultim concert de configurație clasică al lunii iunie.

Linii catifelate, sonorități hipnotice, discursuri sublime, precum și o lume orchestrală de o bogăție egală cu aceea a simfoniilor, argumentează splendidul „Concert în re major” al lui Ceaikovski, o partitură pe care o asociem din nou fantasticelor „Tablouri dintr-o expoziție” de Modest Musorgski, în orchestrația lui Maurice Ravel.

Inspirația și imaginația sunt atributele principale ale acestor două capodopere, pe care orchestra simfonică a Filarmonicii, alături de invitații săi extraordinari, vi le propun în versiuni cu adevărat electrizante, în seara de joi, 15 iunie 2023, la ora 19.00!

Comments are closed.