Când șlapii devin artă

flip flop

Știți zicala aia? „Gunoiul unora e comoara altora”. Cam așa e și în cazul artistului Francis Mutua, care adună șlapii ce se depun pe plajele din Kenya, alături de alte sute de persoane pe care le-a angajat, și transformă aceste rezuduri respingătoare în ceva uimitor: statuete colorate care reprezintă diferite animale.

„Anul trecut am reciclat 500.000 de șlapi. Facem ceva ce este minunat. Trebuie să salvăm lumea! Mai mult de trei miliarde de oameni din întreaga lume poartă șlapi care apoi sunt aruncați și ajung direct în oceane. Șlapii ajung pe plajele noastre, aduși de valurile Oceanului Indian. Noi îi colectăm și astfel salvăm viața din adâncuri. Mai întâi îi spălăm, îi sculptăm, îi netezim, iar într-o singură zi facem între șase și opt sculpturi de animale. Peste 900 de kenieni sunt angajați pentru a colecta șlapi. Sunt producții manuale, nu mecanice. E ceva ce merită văzut! Îmi iubesc munca. Sunt mândru”, a spus Francis Mutua.

Mai jos, vă prezentăm un documentar scurt realizat de „60 Second Docs” în care „artistul de șlapi” („flip flop artist”) vorbește despre creațiile sale:

Comments are closed.