Bogdan Simion & Lăutarii de Mătase @ NUX Rock

335899909_758844719091949_9007539103450585860_n

24 martie, ora 20:00
NUX Rock

Bogdan-Mihai Simion: cobzar, lăutar, culegător de muzică tradițională, realizator radio și Tv, vine pentru prima dată la Nux Rock pentru a cânta împreună cu Lăutarii de Mătase: Nelu Răducanu (țambal), Cornel Neacșu (acordeon), Robert Adam-Zoltan (contrabas), Mandi Pană (vioară) și Cristi Adam (violă-braci).

„Artistul Bogdan Simion este de asemenea cunoscut pentru apariția sa în cadrul documentarului „Aromele României” (Flavours of Romania) la a cărui coloană sonoră a și lucrat. Cu ocazia aceasta vă aducem câte ceva din aromele României cu ajutorul preparatelor tradiționale gătite în aer liber de către faimosul oier sibian Florin Bebeșelea în interpretarea lui gastronomică de Balmoș și Ceaun de vânat. Ne vom muta mai apoi în interior pentru a savura 2 reprize de cântare susținute de artiștii invitați: Bogdan Simion și Lăutarii de Mătase, seara fiind întreținută și continuată de către rezidentul nostru Alexandru Ungur”, anunță organizatorii.

Preț bilet: 150 lei.

Bogdan-Mihai Simion: Născut în 29 Aprilie 1990 la Râmnicul Vâlcea, a început să studieze cobza la vârsta de 15 ani, terminându-și studiile cu titlul de Doctor în cadrul Universității de Litere București.

Din 2006 a călătorit prin România culegând cântece lăutărești și învățând de la puținii cobzari rămași în viață. A făcut parte din formația „Banda Agurida” a Loredanei Groza și a colaborat cu Mihai Mărgineanu; Taraf de Haidouks și Les Elephantes Bizarres.

La 1 Mai 2021 a publicat Ep-ul „Valahia în Demol“ produs de Adrian Despot, alcătuit din cântece din Muntenia și Oltenia anilor 1800.

A apărut în documentarul „Flavours of Romania“ unde pe lângă apariție a și lucrat la coloana sonoră a acestuia și a documentarului “Wild Carpathia“ realizate de jurnalistul britanic Charlie Ottley.

„Hipstoricii“ este podcastul realizat de Bogdan Simion și Gojira ca o extensie a prieteniei lor lungi, bazată pe afinități culturale comune. În cadrul podcastului se vorbește despre ultimii 200 de ani din istoria omenirii și despre ce s-a întâmplat notabil cultural, social și politic în acești ani.

De asemenea, mai poate fi frecvent urmărit și în emisiunea-podcast „Apropo Tv“ al lui Andi Moisescu.

Comments are closed.