Atelier „Prefigure Urban Spaces” cu Time’s Up (Linz) @ Laborator Speculativ DM

366352299_280804858030109_2887157351432427148_n

22 – 23 septembrie, orele 9:30 – 16:00
Laborator Speculativ DM
(Str. Gheorghe Lazăr nr. 11)

Atelierul este realizat de membrii organizației ‘ din Linz Austria. Va avea loc între și septembrie 2023, 9.30-16.00, la spațiul Laborator Speculativ DM de pe Str. Gheorghe Lazăr, Nr. 11 din Arad.

Atelierul „ . , ” face parte din proiectului -̦. , care este o componentă a traseului Orizonturile Cunoașterii (dezvoltat de Asociația Doar Mâine, Minitremu, Asociația Foc și Pară și Kinema Ikon) din cadrul Programului Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii” și este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte, cofinanțat de Complexul Muzeal Arad.

Atelierul va fi în limba engleză.

Atelierul se adresează tinerilor implicați în societatea civilă* din Arad, cu vârsta între 16-35 ani.

̂: forms.gle/cakjdQB6K2ayrwPb9

̆ ̂: .
* , -, ̦ , ̆ ̦̆ ̦ , ̆

:
Pe parcursul atelierului de mai multe zile, un exercițiu de viitor, ne vom imagina în mod jucăuș narațiuni ale unei lumi transformate în viitoruri posibile. Fragmente din aceste narațiuni vor fi aprofundate în timpul atelierului și transformate în “artefacte într-un viitor”.
Exercițiul de „Futuring” se va concentra pe calitățile care lipsesc în prezent, precum și pe calitățile viitoare emergente în spațiul urban și pe posibilele lor utilizări și efecte pentru locuitorii din generații, culturi și nevoi diferite.

Înainte de atelier, vom arunca o privire asupra ideilor care circulă în ceea ce privește alfabetizarea în domeniul viitorului – abilitatea de a gândi în mod colectiv la posibilele transformări. Acest lucru va conduce la partea de atelier concepută în mod jucăuș, în care ne vom dedica unor procese moderate bazate pe metode adaptate, condensate și extinse de dezvoltare a scenariilor. Aceasta este o abordare pe care noi, cei de la Time’s Up, o considerăm esențială pentru co-crearea activă a unor viitoare dezirabile.

Din acest punct, imaginația utopică practică a participanților va ocupa un loc central. Într-un mod necomplicat, ușor și cu prag scăzut, vom ghida participanții prin exerciții care susțin antrenamentul simțului nostru pentru posibilități în vederea gândirii cu voce tare la viitorurile probabile, plauzibile, (im)posibile și preferate. plauzibil, (im)posibil și preferat. Exerciții care vă invită să explorați natura viitoare a lumilor posibile și impactul acestora asupra vieții individuale de zi cu zi.

Participanții își vor însușii noi moduri de a gândi cu voce tare despre viitoruri posibile, văzând orașul într-o lumină nouă.

Comments are closed.