Vienna Classic Christmas @ Sala Palatului Cultural


00000037691-bc2a-800x800-n-49f9e67c

22 decembrie, ora 19:30
Sala Palatului Cultural

Strauss Festival Orchestra Vienna va răspândi strălucirea și fastul Vienei peste toată țara, într-un amplu turneu național, cuprinzând 13 orașe, care va începe pe 11 decembrie în București, la Sala Palatului, sărbătorind zece ani de succes în România, și se va încheia pe 22 decembrie la Arad.

Evenimentul face parte din Programul național cultural „Artă contra Drog” 2018, proiect derulat de Centrul Internațional pentru Drepturile Omului – CIADO România și Asociația Culturală de Teatru, Muzică și Film „Dracula”.

Strauss Festival Orchestra Vienna prezintă, pentru al zecelea an consecutiv în România, spectacolul „Vienna Classic Christmas”. Măiestria desăvârșită a artiștilor Orchestrei, al cărei nume este sinonim, pe plan internațional, cu interpretarea autentică a muzicii vieneze, dar și interesul deosebit manifestat de public, au făcut ca toate spectacolele susținute în România să fie, an de an, sold out.

Strauss Festival Orchestra Vienna deține de 40 de ani supremația între ansamblurile vieneze de același gen. Fondată de legendarul dirijor Peter Guth, Orchestra a primit de-a lungul timpului, în rândurile ei, cei mai de seamă muzicieni. Recunoscuți pe plan internațional pentru virtuozitatea și măiestria lor, câștigând deopotrivă admirația publicului și a criticilor, artiștii sunt considerați ambasadorii Vienei, capitala mondială a muzicii clasice.

Spectacolul „Vienna Classic Christmas”, susținut de Strauss Festival Orchestra, este un magnific concert de Crăciun care pregătește auditoriul pentru sărbătorile de iarnă într-o manieră autentic vieneză. Programul Orchestrei se desfășoară, ca și la Concertul de Anul Nou de la Viena, în jurul celebrelor valsuri și polci ale dinastiei Strauss.

Pe 1 ianuarie, ca în fiecare an, Orchestra va concerta de Anul Nou la Viena sub bagheta maestrului Willy Büchler, care va conduce Orchestra și în turneul din România. Născut în Viena, maestrul Willy Büchler este unul dintre cei mai de seamă reprezentanți ai muzicii vieneze. Violonist în ansambluri renumite, Willy Büchler a fondat și condus Orchestra de cameră „Musica Viva Wien” și a fost liderul viorilor întâi în Radio Symphony Orchestra of Vienna timp de un deceniu, în 1995 devenind concertmaster la „Vienna Symphony Orchestra”.

De peste 20 de ani, maestrul Willy Büchler conduce ca dirijor invitat Strauss Festival Orchestra Vienna, bucurându-se de un succes colosal pe scene de pe întregul mapamond. Optimismul, dedicația, sensibilitatea și umorul sunt caracteristicile stilului său incomparabil de a face muzică, bazat pe prospețime, entuziasm sincer și experiență îndelungată. Willy Büchler continuă tradiția lui Johann Strauss, de a dirija cu vioară în mână.

Strălucirea Orchestrei vieneze va fi completată în acest an de o prezență interpretativă remarcabilă: soprana Irina Iordăchescu. Cunoscută publicului meloman național și internațional ca o solistă de excepție, soprana Irina Iordăchescu a dat viață marilor eroine ale operei. S-a născut la București, într-o familie de artiști, tatăl ei fiind baritonul Dan Iordăchescu. Palmaresul ei cuprinde premii importante la concursuri naționale și internaționale, inclusiv Premiul „Iosif Sava”, oferit de către Radiodifuziunea Română.

Prim-solistă a Operei Naționale București din anul 2005, a colaborat cu dirijori români de mare valoare națională și internațională.
A cântat roluri principale în producții de operă și concerte cu orchestră pe scene importante precum Teatro alla Scala – Milano, Teatro Dante Alighieri – Ravenna, Teatro Municipale di Piacenza, Teatro Massimo V. Bellini – Italia, Glyndebourne Opera Festival – Anglia, St. Margarethen Opernfestspiele – Austria, Carnegie Hall – New York, Teatro P. Galdos Las Palmas – Spania, P.I. Ceaikovski Hall – Moscova & Sankt Petersburg Philharmonic Concert Hall – Rusia, Mulhouse Philharmonic Hall – Franța, Almaty Abay State Opera House – Kazakhstan, Kioi Concert Hall Tokyo – Japonia.

Spectacolul autentic vienez va aduce spectatorilor români o premieră care va completa tabloul fabulos al Vienei Imperiale – grația corpului de balet, care va crea o poveste diferită pentru fiecare piesă muzicală, cu o coregrafie semnată de celebra balerină, Raffaela Pegani, o artistă cu o carieră îndelungată împreună cu Strauss Festival Orchestra Vienna. Romina Kołodziej a studiat la Opera de Stat din Viena și este prim-balerină la Teatrul Național Slovac din Bratislava. Vladimir Snizek este balerin, coregraf, manager, având o agendă încărcată, cu turnee în toată lumea.

Bilete

Biletele se achiziționează numai din punctele menționate care sunt recomandate de către societatea organizatoare, pentru a se evita cumpărarea unor falsuri, și nu de pe site-uri precum olx.ro, lajumate.ro, okazii.ro etc. În cazul în care, totusi, s-au achiziționat biletele și din alte puncte decât cele agreate, organizatorii vă roagă insistent să sunati la numerele de telefon de mai jos pentru a verifica autenticitatea lor înainte de ziua spectacolului.

Informații: 0722 408 143, 0745 171 770.

Biletele se găsesc în format electronic pe www.iabilet.ro și în rețeaua fizică iabilet.ro și anume în rețeaua Magazinele Flanco, Diverta, Hard Rock Cafe, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Expirat Halele Carol (în intervalul orar 18:00-22:00), Berăria H, Metrou Unirii 1 – lângă casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX – Telekom, Agențiile Perfect Tour, Magazinele Uman, sediul librăriei Libmag (Bulevardul I.C. Brătianu, nr. 6, Sector 3, București), Casa de balet și pe terminalele Selfpay din toată țara.

Online, pe www.iabilet.ro, puteți plăti cu cardul, prin Paypal, pe factură la Vodafone sau Orange, cu plata la sfârșitul lunii sau ramburs cu plata cash prin Fan Curier, oriunde în țară.

Hartă

Scrie un comentariu