Timorgelfest la Biserica Roșie

recital de orga felician rosca arad timorgelfest 2018

Biserica Roșie a fost gazda unui recital de orgă de excepție în seara de duminică, 7 octombrie. Evenimentul a făcut parte din „Zilele muzicii de orgă din Banat”, sau „Timorgelfest”, care se desfășoară între 2 și 9 octombrie, în mai multe localități din județele Timiș, Arad și Caraș-Severin. Ediția de anul acesta este cea de a XVIII-a.

Aproximativ 150 de persoane au participat la recitalul de orgă de la Arad, care, în timp ce ascultau compozițiile tulburătoare interpretate de maestrul Felician Roșca, s-au putut delecta privind interiorul proaspăt renovat al acestui impozant monument istoric al Aradului, construit în stil neogotic de marele arhitect Ludovic Szantay, în 1906.

Programul recitalului de orgă a inclus „Fantasia et fuga, do minor” de Johann Sebastian Bach, „Cioccona in F” de Johann Pachelbele, „Magnificat 8 toni” de Daniel Croner (născut la Sibiu), „Praeludium et fuga in C” de Martin Schneider, „Gott, du frommer Gott, op. Posth.122” de Johannes Brahms, „Toccata” de Andre Knevel și, nu în ultimul rând, „Praeludium et fuga in Mi bemol” de Johann Sebastian Bach.

Maestrul Felician Roșca, directorul festivalului Timorgelfest, este absolvent al Conservatorului Ciprian Porumbescu din București, cu studii postgraduale la Paris, Praga și Budapesta. Ca solist organist a susținut concerte în toate țările din Europa, în Israel, America de Nord și Sud, Canada, Rusia și Belarus.

Comments are closed.