Tablouri pictate cu vin, la Teatrul de vară Ethos

wine 1

O expoziţie inedită, inspirată de vin, a fost organizată la Arad. Tablouri pictate cu vin, mobilă făcută din dopuri de plută sau bijuterii inspirate de licoarea lui Bachus au fost expuse acolo. Evenimentul a fost organizat de un grup de iubitori ai vinului, dintr-un ONG care şi-a propus să promoveze vinul românesc oriunde în lume. Caravana va merge şi în alte oraşe, scrie Digi 24.

Cele 12 tablouri prezentate în expoziţie au fost pictate cu Merlot, un vin roşu cunoscut pentru culoarea sa intensă, motiv pentru care a fost ales de artista care a făcut lucrările.

„L-am tratat cu tanin, ca să îşi menţină vie culoarea în timp, iar lucrările, după ce au fost gata, din nou au fost vernisate. Am aplicat un strat care să păstreze această culoare proaspătă şi vie”, spune Carmen Bayer, artist plastic. „Nuanţe mai pale, mai fine, mai rafinate, iar aici intensitatea a crescut. În acest cadran am aplicat peste 20 de straturi de vin”, explică artista realizarea unei lucrări.

Expoziţia conţine, de fapt, şapte expoziţii tematice. Alături de tablouri, cele mai deosebite exponate au fost obiectele de mobilier, respectiv o chitara electrică și un tablou care înfățișează fața legendarului Jimi Hendrix – realizate din dopuri de plută, dar şi bijuteriile inspirate de culorile şi formele viţei de vie şi ale strugurilor.

Jimi

„Am început de la nuanţă, de la culorile vinului. De acolo am ajuns la ideea de spirală, formă care se regăseşte şi în cârceii de la struguri”, a spus Daciana Cuc, creator de bijuterii.

Cei care le-au făcut spun că au lucrat la ele între două-trei luni şi un an.

„Este un lucru foarte frumos, pentru că vinul înseamnă artă, vinul înseamnă bun simţ, vinul înseamnă altfel, vinul înseamnă inovaţie”, a afirmat Herbert Sas, negociator de vinuri.

wine 2

„Cu doi ani în urmă am participat, ca vizitatori, la o expoziţie la care ni s-a cerut să prezentăm nişte vinuri. Atunci ne-a venit ideea organizării unei expoziţii, am lucrat doi ani la tot ce se vede că este exponat în momentul ăsta”, a declarat Dan Coclici, organizatorul evenimentului.

Pentru ca atmosfera să fie completă, cei care au vizitat expoziţia au participat şi la o degustare de vin în cadrul căreia au putut să încerce 20 de soiuri de vin de la şase producători diferiţi. ONG-ul care a organizat evenimentul are peste 150 de membri şi promovează consumul de vin românesc de calitate de mai bine de cinci ani.

Comments are closed.