Shakespeare în flăcări

„Lumea întreagă este o scenă, iar oamenii sunt actorii ei. Așa că jucați, jucați!”, striga o voce puternică, vântul ridicând sunetele în văzduhul de abanos.

Pompierii rămâneau pe poziții, în timp ce ochii oamenilor din public stăteau încremeniți de uimire, privind scene parcă extrase dintr-un bâlci fantasmagoric. Muzica halucinantă, artificiile, flăcările și voalurile multicolore ale actorilor urcați pe catalige i-au propulsat pe arădenii aflați în parcarea hotelului Continental, duminică seara, într-un meleag atemporal, extras din colțurile cele mai profunde ale imaginației unui om al cărui nume nu necesită prezentări suplimentare: William Shakespeare. Iar călătoria a fost făcută cu un scop anume: să-l cunoască pe Prospero.

To Meet Prospero – un spectacol stradal năucitor adus la Arad, în cadrul Festivalului de Teatru Nou, de către echipa Teatrului Academic Voskresinnia, din Lviv, Ucraina.

Prin mimă și dans, completate pe alocuri de cuvintele din difuzoare ale unui narator necunoscut, ucrainienii au atins toate temele majore din operele lui Shakespeare: iubirea, destinul, trădarea, justiția, moartea, deghizarea, haosul… Cu firul unei coregrafii uluitoare, ei au țesut pânza unor povești arhicunoscute ale universului shakespearian – Romeo și Julieta, Visul unei nopți de vară, Furtuna și Hamlet.

70 de minute de frenezie care au oprit parcă timpul în loc și care au îngenunchiat până și furtuna care se preconiza în jurul orei începerii spectacolului.

Comments are closed.