PăCu.tiaAlbă.rar

Un scurtmetraj de animație arădean, peste toate filmulețele la Kinema Ikon

Peste toate filmulețele atât calitativ, cât și literalmente, fiind proiectat pe un perete lângă care s-au îngrămădit toate cele 14 instalații de până acum (cu excepția uneia, de fapt, care a rămas în partea cealaltă). Kinema ikon: serial / s.3 / e.15 :: Mihai Păcurar: Cutia albă.

Scopul sezonului 3 numit DADADA începe să prindă contur, fiind deja o mare zarvă de filmulețe care rulează concomitent pe diferite dispozitive (tabletă, PC sau televizor), ori proiectate pe pereți, publicul fiind „supradozat” cu o fascinantă aglomerare artistică – vorba aia – post-contemporană. Video-ul prezentat sâmbătă, în cadrul episodului 15, a fost realizat de arădeanul Mihai Păcurar, iar la voci au contribuit actorii Nicoleta Lefter, Andrei Elek, Florin Piersic Jr., Constantin Cojocaru, Coca Bloos, Laurenţiu Bănescu, Daniel Popa, Victoria Răileanu, Conrad Mericoffer și Irina Bucescu.

Scurtmetrajul de 18 minute e de o calitate excepțională, iar acest lucru confirmă și faptul că a fost selectat în competiția națională a festivalului Anim’est 2016, ce va avea loc în octombrie în capitală, și va fi proiectat în această lună la Animasyros International Animation Festival + Agora din Syros, Grecia.

„Cutia Albă” vorbește despre comunicare, sau mai degrabă noncomunicarea între oameni. „De aceea am ales să reprezint personajele în stiluri grafice diferite, ca să subliniez cât de diferiți suntem la nivel de trasee neuronale și cât de diferite sunt lumile noastre interioare atunci când credem că comunicam cu cineva în armonie”, ne-a spus Mihai Păcurar.

Arădeanul a lucrat patru ani pe această animație, deși s-a implicat și în alte proiecte pe parcurs.

Mai multe informații pe facebook.com/cutia.alba

Comments are closed.