Kazah / Katara / Decay @ Club Flex


17800126_10154415072189599_4667516831366587263_n

5 mai, ora 21:00
Club Flex

Intrare: 10 lei

Kazah

Katara

Katara, s-a format in Ianuarie 2014 in orasul Arad,Romania, perioada in care membrii activau in alte trupe.Fiind din acelasi oras toti membrii,bineinteles eram deja prieteni de ceva timp, avand chiar impreuna cateva proiecte muzicale in trecut.
Dupa mai bine de un an de munca si compozitie in sala de repetitii,Katara isi incepe activitatea de concerte.
Din 2015 pana in prezent trupa este activa in scena metal din Romania,concertand in cateva orase din tara impreuna cu trupe cunoscute, cum ar fi: Bucovina,Krepuskul,Truda,Unknown Scar si altele.
In Aprilie 2016, Katara gaseste un alt tobosar si anume,Lupu,inlocuindu-l pe Leo,tobosarul cu care Katara a inceput ’’calatoria’’.
Numele de Katara provine din limba greaca, mai exact din greaca veche, si inseamna ’’blestem’’.
Genul muzical adoptat se incadreaza intr-un Melodic Death Metal cu anumite influente din mai multe genuri muzicale.

Decay

Trupa DECAY a luat fiinta la initiativa fratilor Csuvar „Goat” Hunor si Csuvar „Rat” Levente in 1996. Ideea celor doi a fost de a compune ceva nou si original pentru scena metal. Goat, vocalul trupei, fiind un mare ascultator al formatiilor de doom, death si black metal, iar fratele sau, chitarist, influientat de stilul punk si grunge, s-au gandit la o combinatie dintre aceste stiluri. Intre timp au facut rost de un tobosar, Szabo Roland, coleg de liceu cu Goat. Nu avea experienta de a canta cu alte formatii precum Rat, amandoi erau autodidacti in progresul lor instrumental. Cel care se ocupa cu versurile a fost Goat, iar partea instrumentala a fost datoria lui Rat. Dupa un timp a aparut si un basist, Varga „Jackson” Alexandru si tot atunci trupa proaspat formata au facut rost de o locatie, o sala de repetitii a unei formatii vechi din Oradea, unde puteau sa repete. A trecut o luna si primul concert a fost sustinut de catre acestia in Oradea avand un succes rasunator, fiind invitati sa sustina mai multe concerte in Oradea, dar si in judet. Acest capitol se incheie in 1999 dupa ce trupa s-a destramat, fiiecare avand alte planuri pentru viitor.

In 2004 cei doi frati s-au readunat pentru a compune primul lor demo intitulat „Vortex of thoughts”, partea de chitara si de tobe fiind compus de Rat, iar la bas Milcomete „Vampy” Iulian. Piesele de pe acest demo nu aveau nimic in comun cu celelalte piese compuse de vechea formula in 1999. In 2013, Goat a fost invitat de catre o formatie tanara unde l-a cunoscut pe Gergely Zoltan, acesta fiind la chitara, pregatind de la trupa Kreator celebra piesa „People of the Lie”. Si aceasta formatie a avut parte de o destramare, dar Goat a pastrat legatura cu Zoli, continuand proiectul DECAY. Au venit membrii noi, dar si aceia au plecat, doar Goat cu Zoli au fost cei care au ramas. In 2014 au scris piese noi dupa care a urmat o perioada de liniste pentru cei doi. Totul parea sa se termine pentru acest proiect luat fiinta de catre fratii Csuvar, dar pe la sfarsitul lui decembrie Goat este sunat de Zoli cum ca a facut rost de un basist, acesta fiind Gheorghiu Cristian venit la studii in Oradea. Cristian l-a invitat pe colegul sau de facultate Kibedi Levente la chitara si ulterior trupa sa fie intregita cu tobosarul Miklos Adam. Insa si acuma a fost nevoie de o schimbare. Dupa plecarea chitaristului Levente si tobosarului Adam, Vlad Tuta a luat rolul de tobosar al formatiei.

In acest momet trupa DECAY lucreaza la un nou material, mult mai complex si mult mai greu decat cele precedente, scopul fiind acelas, de a creea ceva nou si original.

Scrie un comentariu