„Fantasticul din mine și din afara mea”, la Atrium

fantasticul

Expoziția „Fantasticul din mine și din afara mea” a elevilor Liceului de Artă „Sabin Drăgoi” poate fi admirată în continuare holul de pe etajul 1 al Atrium Mall. Vernisajul a a vut loc pe 29 octombrie.

Concursul Internațional de grafică pe șevalet „Fantasticul din mine și din afara mea” a fost inițiat în anul 2000 de către profesorii Liceului de Artă „Sabin Drăgoi”, fiind mai apoi preluat de către Ministerul Educației, în parteneriat cu Centrul Cultural Județean Arad.

Expoziția reunește aproximativ 120 de tablouri din peste 3650 de opere înscrise, realizate de elevi de gimnaziu și liceu din țară și străinătate făcând alegerea juriului de anul acesta foarte dificilă.

Lucrările au fost construite în jurul temei centrale a fantasticului prin intermediul căreia putem nu doar să percepem lumea noastră exterioară, dar și cea interioară și bineînțeles alte realme ale imaginației, planuri nerevelate, dar bănuite de artiștii implicați.

După cum afirmă celebrul Paul Klee „Lumea în forma sa actuală nu este singura lume posibilă”, iar prin artă aceste lumi posibile iau o formă materială, mai ușor perceptibilă. (sursa: Aradon)

Comments are closed.