Au Revoir Là-Haut @ Cinema Arta

38656922_721808548156657_3189462226046025728_o

10 august, ora 21:30
Cinema Arta

Noiembrie, 1919. Adică Franța anilor ’20, les années folles.

Cu 5 Premii César în 2018: Cea mai bună regie, Cel mai bun Scenariu, Cea mai bună imagine, Cele mai bun design de costum, Cel mai bun desgin de producţie, filmul “Au Revoir Là-Haut” ajunge și în Grădina de Vară a Cinematografului Arta, vineri 10 august la ora 21:30.

Un film pe care nu ferim deloc să îl numim “de proporții epice”, adaptare după romanul omonim al romancierului Pierre Lemaitre, premiat la rândul său cu premiul Goncourt pentru unul dintre cele mai aclamate romane despre Primul Război Mondial din literatura franceză contemporană.

„Au Revoir Là-Haut” e o mixtură între comedie, dramă şi scene parcă decupate de pe scena unui teatru, o comedie neagră care ne arată că tema absurdităţii războiului nu expiră niciodată.

Cu câteva zile înainte de semnarea Armistițiului, Edouard Péricourt îl salvează pe Albert Maillard de la moarte sigură. Aceștia nu au nimic în comun, cu excepția războiului și a locotenentului Pradelle, care, dând ordinul unui atac absurd, le distruge viețile și le unește destinele în același timp. Toată lumea încearcă să supraviețuiască masacrului Primului Război Mondial. Fiecare cum poate. Pradelle se pregătește să facă o avere pe spatele morților, în timp ce Albert și Edouard, condamnați să trăiască, pun la cale o escrocherie monumentală, planul lor va fi pe cât de periculos, pe atât de spectaculos.

Regia: Albert Dupontel
Durata: 117 min
AP12 – acordul părinților pentru copii sub 12 ani

——-
Biletele pot fi achiziționate de la Cinema Arta, înainte de începerea filmului.

Preț bilete:
– 10 lei preț întreg
– 5 lei preț redus pentru studenți și pensionari
– 2,5 lei preț redus pentru elevi (cu carnetele vizate la zi)
——

Evenimentul este organizat de Centrul Municipal de Cultură Arad în colaborare cu Asociaţia CitiZenit şi face parte dintr-o iniţiativă pe termen lung de revitalizare a cinematografelor arădene.

Scrie un comentariu