Atelierul de Conversație – One World Romania @ Cinema Arta

38614853_722648241406021_2055773924293083136_o

13 august, ora 20:00
Cinema Arta

Ce se întâmplă atunci când oameni de naționalități diferite, cu limbi materne diferite, din clase sociale diferite, care, în condițiile normale oferite de viața cotidiană nu s-ar fi întâlnit niciodată, se descoperă față în față, așezați pe scaune și obligați să converseze vreme de o oră?

Cu diverse premii și nominalizări la festivaluri de film din Europa, în parteneriat cu One World Romania, filmul Atelier de Conversație ajunge și la Cinema Arta, luni, 13 august la ora 20:00. Noi vă așteptăm să urmărim împreună acest film documentar care ne vorbește despre spargerea barierelor sociale și legătura care se crează între oameni, în ciuda diferențelor.

Studenți, medici, muncitori, antreprenori, emigranți sau refugiați descinși din toate colțurile globului și scufundați în măruntaiele metropolei pariziene, se întâlnesc săptămânal la Centrul Pompidou, ca personaje cu istorii și opinii diferite, pentru lecții gratuite de conversație în limba franceză. Rezultatul acestor întâlniri e un film profund umanist care ne invită să reflectăm asupra a ceea ce ne apropie sau ne separă în colțurile noastre diferite de lume și asupra sfâșierii lăsate în sufletele noastre de separarea de ceea ce am
numit cândva „acasă”.

Regia: Bernhard Braunstein
Durata: 72 min
AG – Audiență generală

Intrarea este liberă.

Evenimentul este organizat de Centrul Municipal de Cultura Arad în colaborare cu Asociaţia One World Romania & Asociaţia CitiZenit și face parte dintr-o iniţiativă pe termen lung de revitalizare a cinematografelor arădene.

Scrie un comentariu