Arta târfelor de lux din țara Soarelui Răsare

Arta târfelor de lux din țara Soarelui Răsare

Calculatorul ăsta de la job, cu tot cu RAM-urile și Windows-ul lui, e în moarte clinică, e clar. Sau… aproape de Nirvana. Îl trimit călduros, cu această ocazie, (și) pe Bill Gates la (Windows) 7 ani în Tibet. Pentru că… de exemplu… filmulețul de mai jos mi-a mâncat o zi întreagă. Săracul program de editare video a clacat de vreo 30 de ori (nu exagerez!). De cele mai multe ori, firește, înainte să apuc să dau “Save” la un frame editat.

…cu toate astea însă, nu calculatorul e de vină că nu a apărut nimic despre acest vernisaj pe Arad Culture, a doua zi, măcar. Ci MEIJI! Adică femeia frumoasă. Sau FEMEILE! Nu știu exact cum vine tradus, la singular sau la plural, dar ideea e că nici eu nu pot să aleg dintre una singură. Cred că e (și) imposibil.

Adevărul e că am cunoscut o fată care – cu puțin ajutor din partea lu’ Buddha sau cine Dumniezo se mai oferă – o să-mi distrugă viața. E o blondă. E demențială. E sexy ca o gheișă și proastă ca un Pokemon. Dar e perfectă… și nici nu contează de ce sau din ce punct de vedere.

Pe cealaltă parte… tocmai la această expoziție… am (re)întâlnit o altă gheișă. Sau… o altă MEIJI. O cheamă Laura și e o fostă colaboratoare Arad Culture. Am cunoscut-o acum 3 ani (nu știu de ce, pe atunci n-o băgam în seamă ca o FEMEIE… poate fiindcă nu trecuse la acest stadiu… încă) și cam de tot atâtea ori ne-am întâlnit de atunci, inclusiv cu ocazia asta. E infinit mai deșteaptă decât blonda, și e …deci e… e W.O.W.! Am transpirat ca un porc pe masa unui Ninja. M-am simțit mai HIGH și confuz chiar dacă n-am fumat deloc niciun „Bonzai” sau „Dragon”. Fata asta e superbă și nici măcar n-am apucat să-i zic. Fără să vrea sau să-și dea seama, mi-a livrat și un interviu (vezi spre finalul filmulețului – scuze pentru calitatea imaginii sau a sonorului… avea emoții aparatul).

Ca să trag, așa, o linie, cum s-ar zice… acuma eu nu mă bag să vă povestesc despre memoriile unei gheișe sau mai știu eu ce Ukiyo-e, Harajuku, Tzubaza, Vakashi Matzzu și Pikachu… că nu mă pricep. Dacă vă interesează… aveți Google la dispoziție și superba expoziție de stampe la Sala Ovidiu Maitec (etajul 2) a Complexului Muzeal Arad, adică unde-i și Biblioteca, pe str. Gh. Popa 2-4.

Sayonara!

Comments are closed.