Arad Culture recomandă: UNTOLD Festival

afis-untold

A fost odată ca niciodată, că dacă n-ar fi, nu s-ar povesti: a fost o dată Cluj-Napoca 2015 Capitală Europeană a Tineretului. Un oraş pe malul unui râu, înconjurat de imaginaţie şi de voie bună care invită prinţii şi domniţele din toate cele 9 mări şi 9 ţări, la un bal cum nu s-a mai văzut şi care se va chema Untold Festival.

În mijloc de vară, cu soare şi distracţie, Avicii, David Guetta, John Newman, Fedde Le Grand, ATB şi muuuulţi alţi Feţi-Frumoşi antrenaţi în mânuirea mixerului, microfonului, chitărilor și sintetizatoarelor şi înconjuraţi de magice lumini de stroboscop şi lasere, vor veni la Cluj tocmai de la capătul pământului, ca să ne aducă o experienţă de neuitat!

Mai mult de 10 scene vor împânzi tărâmul Untold Festival şi timp de 4 zile şi 4 nopţi, între 30 iulie şi 2 august, vei avea de înfruntat, dragul nostru Prâslea, o sumedenie de ispite şi pericole pentru plictiseală: concertele de la Main şi Secondary Stages din Zona River situată între Cluj-Arena şi Sala Polivalentă, concertele şi chill-out zone-ul din The Forrest (Parcul Central), doar ca să răzbeşti în Zona The Citadel (Piaţa Unirii) unde o scenă imensă cu intrare liberă va celebra spaţiul public şi tinereţea sutelor de mii de Greuceni şi de Ilene Cosânzene.

Dar dacă Balaurul cu Trei Capete îţi va fi încurcat drumurile şi în loc de Cetate, vei ajunge în Zona The Pool nu vei regreta: vei găsi aici o petrecere la piscină care l-ar face invidios chiar şi pe Împăratul Roșu!

ARMIN VAN BUUREN
AVICII
DAVID GUETTA
LIKE MIKE & DIMITRI VEGAS
ATB
FEDDE LEGRAND
JOHN NEWMAN
TINIE TEMPAH
TOM ODELL
ANDY C
CAZZETTE
DJ PREMIER
DUKE DUMONT
GENTLEMAN
GRAMATIK
JOHN DIGWEED
NIC FANCIULLI
PATRICE
PENDULUM DJ SET
SHARAM
TUJAMO
WILIKSON
AKUA NARU
ARON CHUPA
BONDAX
FATMAN SCOOP
FOREIGN BEGGARS
LOST FREQUENCIES
MICHAEL CALFAN
P MONEY
SATOSHI TOMIIE
THIRD PARTY
CRAZY P
JERU THE DAMAJA
ONRA
MR WOODNOTE, LIL RHYS & EVA LAZARUS
NIGHTMARES ON WAX
SUBCARPAȚI
ȘUIE PAPARUDE
BONEY M
CULTURE BEAT
MR. PRESIDENT

+ mulți alții

UNTOLD Festival susține turismul în Transilvania

Turiștii care vin la UNTOLD Festival în perioada 30 iulie – 2 august au posibilitatea să descopere trasee turistice impresionante în Cluj și în împrejurimi.

UNTOLD Festival a încheiat un parteneriat cu Wens Travel pentru a oferi, pe lângă programul de festival extrem de bogat, trasee turistice și o experiență turistică inedită în orașele Transilvaniei, sprijinind astfel dezvoltarea turismului în perioada festivalului.

Festivalierii au oportunitatea să descopere istoricul și frumusețea locurilor, legendele românești inedite și savoarea produselor tradiționale, în cele patru trasee organizate de Wens Travel în Cluj-Napoca, Cheile Turzii și Salina Tuda, Alba Iulia, Sighișoara și Viscri. Mai multe detalii despre trasee sunt disponibile pe www.untoldfestival.com/ro/tururi-ghidate/.

Ne dorim să transformăm Clujul și împrejurimile într-un reper important pe harta turistică națională și, totodată, unul din punctele de atracție ale străinilor care încep să viziteze din ce în ce mai mult Transilvania. Credem că, atât prin intermediul UNTOLD Festival, dar și al celorlalte manifestări culturale din oraș, lumea are ocazia să cunoască o zonă cu adevărat deosebită a Transilvaniei. E motivul principal pentru care Wens Travel a propus aceste experiențe unice. Turiștii vor putea să descopere orașul celor trei fortificații și cetatea Apulum, să cunoască istoria nespusă a Clujului, ori să se rătăcească pe străzile înguste ale vechii cetăți medievale Sighișoara sau să ia parte la spectacolul vizual din vechea salină romană de la Turda. Într-un rezumat, le propunem să facă parte dintr-o poveste care impresionează și fascinează încă de la primul său capitol. (Mihaela Călușer, managerul general al Wens Travel)

Astfel, primul traseu invită turiștii interesați să ia la pas orașul Cluj-Napoca unde pot descoperi în mai puțin de o zi cele mai importate obiective turistice locale: Grădina Botanică, Muzeele Clujului, centrul istoric, piețele și bisericile monument ale orașului.

Mai mult, aceștia vor fi purtați într-o călătorie culinară prin bogăția produselor tradiționale românești.
Două din cele mai importante obiective turistice din județul Cluj îi așteaptă pe străini la doar 35 de km de Cluj.

Salina Turda a devenit în câţiva ani un punct de referinţă pe harta turistică a Clujului şi a ţării, fiind cotată de CNN drept al doilea loc subteran din lume ca atractivitate şi plasată de mai multe publicaţii străine în topurile destinaţiilor de profil.

Salina Turda constituie astăzi un adevărat muzeu de istorie a mineritului în sare. Starea excelentă de conservare a lucrărilor miniere şi a utilajelor utilizate la transportul sării, alături de grija cu care s-au efectuat lucrările de pregătire a salinei pentru a deveni obiectiv turistic, au făcut ca istoria şi legenda să se împletească armonios aici.

De asemenea, trecerea prin Cheile Turzii va dezvălui turiștilor o priveliște rar întâlnită, peisajul stâncos și cele peste 1.000 de specii de plante și animale sunt bijuteriile naturii ce vor fascina străinii.

Un important reper din istoria Transilvaniei va fi punctul central al celui de-al treilea traseu turistic: Alba-Iulia,cealaltă capitală, invită turiștii într-o călătorie medievală prin cetatea Alba-Iulia. Frumusețea locului și bunătatea oamenilor oferă turistului o experiență de neuitat.

Sighişoara, cea mai frumoasă și mai bine conservată cetate locuită din Europa, cu o arhitectură medievală autentică extrem de spectaculoasă turiștii într-o plimbare prin orașul natal al lui Vlad Țepeș, principele român a cărui personalitate a conturat personajul istoric Dracula.

Călătoria continuă către Viscri, localitate inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO, unde atmosfera satului rustică, liniștea micii aşezări este completată de evenimentele tradiţionale specifice locului.

În perioada UNTOLD Festival, organizatorii estimează că unitățile de cazare din Cluj vor fi integral epuizate și pune la dispoziția festivalierilor opțiuni suplimentare de cazare în Campusul Hașdeu și Campusul Observator, precum și în campingul oficial UNTOLD, unde mai pot fi achiziționate bilete până în 10 iulie 2015.

Situată în cartierul Gheorgheni din Cluj-Napoca, în Livada Palocsay, zona de camping va avea o suprafață totală de 95.000 de metri pătrați, fiind disponibilă atât pentru amplasare de corturi, cât și pentru rulote.

Biletul de acces în camping, valabil pentru cele 4 zile de festival este de 49 de lei + taxe în rețeaua Eventim.ro atât pentru cazarea în cort, cât și pentru rulotă.

Tinerii care iau media 10 la Bacalaureat primesc un bilet gratuit la Untold Festival

Toți absolvenții din țară al examenului de Bacalaureat care obțin media 10 vor primi un bilet la Untold Festival, principalul eveniment al Cluj – Capitală Europeană de Tineret 2015, a declarat Bogdan Buta, directorul festivalului.

În plus, pentru tinerii care reușesc să promoveze acest examen, cu orice notă, organizatorii pun la vânzare o serie de abonamente cu un preț special.

‘Ținând cont că foarte mulți tineri își doresc să ajungă la Untold Festival, fiind cel mai așteptat eveniment din România, și că în perioada următoare absolvenții de liceu dau o probă importantă a vieții, ne-am propus să le oferim și noi un motiv în plus pentru a învăța. Considerăm că performanța trebuie încurajată și motivată, de aceea toți cei care obțin 10 pe linie la BAC vor avea intrarea gratuită la ‘Untold’, iar cei care promovează examenul au acces la reduceri substanțiale la festival. Le urăm tuturor succes la examene și îi asigurăm că îi așteaptă 4 zile memorabile și-o vacantă frumoasă binemeritată la Cluj’, a declarat, potrivit unui comunicat de presă transmis AGERPRES, Bogdan Buta, director evenimentului.

Comments are closed.